REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Sve je spremno za transfer u najvećeg rivala: Poznato kolika je izlazna kaluzula za Xabija, Bayern je više platio Nagelsmanna

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 14:06

Arhitekt pobjedničkog Leverkusena sve je dalje od kombinacija s Liverpoolom i sve bliže Bavarskoj

Xabi Alonso najtraženija je roba među trenerima. Na rubu ispisivanja povijesti s Bayer Leverkusenom tako što je na putu da Bayern Münchenu prvi put nakon 12 godina oduzme naslov Bundeslige, sve je duži red klubova koji ga iduću sezonu žele gledati na svojim klupama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jasno, najviše je na njega oko bacio upravo najveći konkuretn - Bayern - koji traži jako trenersko ime koje bi preuzelo klub nakon kraja sezone, kada će raskinuti suradnju s Thomasom Tuchelom. Spominje se i Liverpool koji želi figuru koja će popuniti veliku prazninu na kraju sezone kada klub napusti Jürgen Klopp nakon devet godina na Anfieldu. Treći velikan je i Barcelona. Barci se sviđa evolucija koju pokazuje u svojoj karijeri, iako je kod njih kao i uvijek upitno koliko su u financijskoj mogućnosti provesti takvu ideju i želju u djelo, osobito kada su procurili detalji ugovora kojega Xabi ima s Leverkusenom do 2026. godine.

U posljednjih nekoliko sati saznalo se koliko bi koštao raskid ugovora s njemačkim ovosezonskim hit klubom s kojim je potpisao obnovu ugovora u kolovozu 2023. godine. Kkako je ovog utorka izvijestio Mirror izlazna klauzula je u njemu s fiksnom cijenom: 23 milijuna eura.

Budući da je Xabi najbliže prelasku u Bayern prema svim relevantnim izvorima, (dok bi u Barcelonu trebao ići Hansi Flick) zgodno je za naglasiti kako u proljeće 2021. godine Bayern nije oklijevao platiti 25 milijuna eura za trenera. Toliko je koštalo oslobađanje tadašnjeg trenera u usponu - Juliana Nagelsmanna - iz ugovora s Leipzpigom. Dakle, Xabi Alonso, knock, knock, knocking on Bayern's door... (eg)




Tagovi

Thomas TuchelXabi AlonsoBundesliga

Ostale Vijesti