Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Sve je spremno za prvi megatransfer ovog ljeta: Veznjak Chelseaja dogovorio uvjete s Manchester Unitedom!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.06.23. | 10:52

Sljedeći bi trebao biti Mateo Kovačić…

Pričalo se o Liverpoolu, Newcastleu, Arsenalu i Tottenhamu, čak ponešto i Manchester Cityju, ali prema informacijama koje ima Telegraph, zvijezda Chelseaja Mason Mount ovog će ljeta zgotoviti transfer u redove Manchester Uniteda!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mount je prije svega godinu ili dvije bio predodređen da postane novo zaštitno lice Plavca i njihova prva Violina. Ali, dolaskom američkog kapitala, a samim time i 'malog milijuna' novih igrača, Mount je pao u drugi plan. Baš poput nekih drugih igrača koje su u Chelseaju gledali kao svoje buduće zvijezde.

Ove sezone je skupio 35 nastupa u svim natjecanjima. Uz to je imao tri pogotka i šest asistencija, ali sve to je nekako premalo u odnosu na ono što je pokazivao ranijih godina. Budući da mu ugovorna obveza ističe za 12 mjeseci, ovo ljeto postalo je posljednje kad se Mounta može utržiti i na njemu pristojno zaraditi. Jer, već neko vrijeme je jasno, novog ugovora neće biti, a samim time se riskira da Mount od siječnja krene pregovarati s drugim klubovima bez dozvole matičnog mu kluba pa da onda kao slobodan igrač pređe u redove nekog drugog kluba potpuno besplatno. Novci nisu problem za Boehlyja i društvo, ali takav potez bio bi dosta jasan pokazatelj kako zaista ne znaju što rade. Ako to netko dosad već nije shvatio…

Iako je došao novi trener i iako se intenzivno priča o mogućem transferu Kovačića u Manchester City, Mount je odlučio već sada dogovoriti osobne uvjete s Unitedom kako ga Pochettino ne bi uvjerio da ostane u klubu. Pa da onda ponovno bude druga, treća ili četvrta opcija…

Na Teatru snova se spremaju na povratak Sabitzera u Bayern, a iako je Austrijanac nešto defenzivniji vezni igrač, Ten Hag vjeruje kako ga Mount može kvalitetno zamijeniti. Otprije se zna kako novi ugovor neće biti ponuđen Jonesu, Weghorstu i Butlandu ističu posudbe, a bez ugovora bi mogao ostati i De Gea. Crvenim vragovima, osim golmana koji im je primarna ljetna kupovina, treba još jedan stoper, centralni napadač i veznjak. S tim da su veznjaka, izgleda, dogovorili.

Preciznije, s veznjakom su sve dogovorili, ali ne i s klubom. Sada će trebati iskomunicirati odštetu koja će Unitedu biti prihvatljiva i koju Chelsea neće smatrat 'uvredljivom'. Iako je tržišna vrijednost aktualnog reprezentativca Tri lava 65 milijuna eura, jasno je kako United to ne misli 'izjednačiti'. Oni vjeruju da mogu Mounta dovesti za 50-ak milijuna eura, dok će Chelsea nastojati izvući što je moguće više. Iako, kad uzmemo u obzir za kakav su novac unazad 12 mjeseci prodavali Wernera, Jorginha, Emersona i ostale, ne bi trebalo iznenaditi da Crveni vragovi na kraju budu apsolutni pobjednici u ovom poslu.

Kad se kompletira transfer Mounta, u Chelseaju bi trebali početi ozbiljno raditi na transferu Kovačića. Fabrizio Romano ističe kako su City i Kovačić blizu dogovora, nakon čega će Građani s Plavcima krenuti pregovarati oko odštete. U slučaju da obojica napuste klub, Pochettino će ostati na Enzu Fernandezu, N'Golu Kanteu i Connoru Gallagheru od središnjih veznjaka. I Rubenu Loftusu-Cheeku, ali nakon Mounta i Kovačića bi on mogao biti prvi sljedeći koji će napustiti klub budući da su Rossoneri ozbiljno zagrizli za njim… (I.A.S)



Tagovi

Mason MountMateo KovačićChelseaManchester Unitednogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti