Reuters Photographer&Reuters
Reuters Photographer&Reuters

Supermen se vratio doma: Parma napetim videom objavila povratak Buffona (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 17.06.21. | 13:44

Vraća se u Parmu nakon 20 godina.

Gianluigi Buffon je Parmino dijete za koju je 1995. debitirao sa 17 godina. Njegov talent nije mogao proći nezamijećen te je već u idućoj sezoni postao standardni prvotimac. Parma je tada bila izrazito jaka, jedan od najjačih klubova najjače lige svijeta. U 1999. Buffon je s Parmom osvojio tri trofeja, od kojih je najsjajniji bio onaj pobjednika Kupa UEFA, a pridodao je još jedan talijanski Kup i Superkup.

Nakon šest godina došlo je vrijeme za odlazak. Navijači Parme nisu mu zamjerili prelazak u Juventus u kojem je, s izuzetkom sezone 2018/19 (PSG) proveo punih 20 godina.

A sada je, u 44. godini života, došlo vrijeme za povratak. Tamo gdje je sve krenulo.

Parma je povodom njegovog povratka objavila video u kojem zamaskirani muškarac preskače ogradu stadiona Ennio Tardini, uzima lopatu i kreće s kopanjem zemlje kraj gol-crte. 'Nepoznati' muškarac iskopao je mali kovčeg i u njemu pronašao staru sliku Parmine momčadi, stari Parmin dres i majicu Supermana. 'Fantom' skida kukuljicu, a pod njom se nalazi, ni manje ni više, nego Gianluigi Buffon. "Vratio sam se".

Buffon je dobio nadimak Superman nakon što je 1997. obranio penal brazilskom Ronaldu i tu obranu proslavio pokazavši navijačima majicu s logom ovog poznatog strip-junaka.


Tagovi

ParmaSerie AGianluigi BuffonJuventus

Ostale Vijesti