Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Subašić se vraća na svoje Stanove

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.10.21. | 11:23

Hajduk će u subotu odigrati prijateljsku utakmicu s trećeligašem Zadrom

Hajduk nastavlja s lijepom praksom da kad god ima priliku odigrava prijateljske utakmice po Dalmaciji. Igrali su Bijeli ovog ljeta u Dubrovniku, Kaštel Gomilici i Makarskoj, a u subotu igraju u Zadru. Protiv istoimenog trećeligaša s kojim ga vežu duge i čvrste prijateljske veze, na stadionu Stanovi gdje se Hajduk uvijek osjećao kao kod kuće.

Štoviše, dvaput su Splićani igrali službene utakmice kao domaćini na Stanovima, oba puta davne 2001. godine. Najprije u pretposljednjem kolu trofejne sezone 2000./2001. kada su ugostili tada vrlo jaki Osijek i pobijedili ga s 4:0 pred više od 10 tisuća navijača. Tada su napravili važan korak ka osvajanju naslova prvaka kojeg su potvrdili nekoliko dana kasnije na legendarnom gostovanju u Varaždinu pobjedom 4:2.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, na otvaranju sezone 2001./2002. Hajduk je na Stanovima ugostio Rijeku i pobijedio s 4:1, bila je to još jedna velika fešta hajdukovaca na Stanovima.

Takva nas sigurno čeka ove subote od 17 sati, Zadar je nakon niza godina među prvoligašima sada član 3. HNL jug i polako traži novi uzlet. Hajduk je tu da mu pomogne, da pokaže kako želi opet jaki Zadar.

Najjača moguća poveznica dvaju klubova je Danijel Subašić, još ovog ljeta je pomagao Zadru da uredi stadion na Stanovima, čak se prihvatio lopate i krampa, a od prije nekoliko tjedana stigao je u Hajduk da čuva leđa Lovri Kaliniću i bude mentor mladim igračima. Pri povratku na Poljud Suba je u kratkom videu pozvao navijače Hajduka i Zadra da u subotu dođu na Stanove, da uživaju u nogometnoj fešti i susretu klubova koji su više od prijatelja. 


Tagovi

Danijel SubašićHNK ZadarNK ZadarHajdukPrijateljska utakmicaprijateljska

Ostale Vijesti