REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Suarez odbio Barcelonu i sada pregovara s tri kluba iz La Lige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 20:30

Urugvajcu se ne ide iz Španjolske

Luis Suarez jedan je od najatraktivnijih slobodnih igrača na nogometnoj tržnici. Urugvajac nije produžio svoj ugovor s Atlético Madridom pa je sada u potrazi za novim angažmanom.

Za njega, dakako, ima interesa, od ozbiljnih europskih klubova, preko južnoameričkih pa sve do nogometne egzotike u Emiratima, Kini, Americi...

No nedavno je igrač opovrgnuo da će otići u Južnu Ameriku.

“Ako se vratim u igrati u Južnu Ameriku sa 36 ili 37 godina ljudi će od mene tražiti da se zalažem kao da mi je 27 ili 30, a nisam siguran hoću li to moći. Neću moći trčati kao prije ili zabijati iste golove. Kako ne bih ostavio takvu sliku o sebi, rađe bih igrao negdje gdje bih i dalje mogao uživati u nogometu, bez pritiska kakav postoji u Južnoj Americi. Na primjer u SAD-u ili u Aziji“, istaknuo je 35-godišnjak.

Njegov je prioritet, bila i ostala – Europa. Po mogućnosti ostanak u La Ligi. U španjolskim se medijima posljednjih dana pisalo o toem da se u za njegove usluge zainteresirani Real Sociedad, Sevilla i Villarreal, koji su već stupili u kontakt s njegovim zastupnicima.

Posao otežavaju njegova željena primanja koja bi jako opteretila budžete navedenih klubova.

I sada se, piše španjolski Sport, u priču uključila Barcelona. Katalonci vide svog bivšeg igrača kao jeftino pojačanje, ali bi ga doveli jedino u slučaju da im propadne posao s Robertom Lewandowskim.

I zato su zamolili Suareza da bude na stand byju, što se temperamentom Urugvacju nije pretjerano svidjelo i ubrzo se zahvalio na ponudi.

Suarez bi volio što prije riješiti pitanje nove sredine i zato će pregovarati s gore navedenim klubovima iz La Lige.


Tagovi

Luis SuarezVillarrealSevillaReal SociedadBarcelona

Ostale Vijesti