Screenshot/HRT
Screenshot/HRT

Strahonja se slaže s Komisijom: Awaziem je trebao biti isključen u prvom poluvremenu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 02.10.22. | 22:06

"Nigerijac je namjerno držao igrača, povlačio ga duže od tri sekunde i igrač Rijeke je bio u obećavajućoj situaciji. Apsolutno žuti karton", smatra Strahonja

Nakon odigranog 11. kola HNL-a, Marijo Strahonja je dao svoje ocjene a suđenje u proteklim utakmicama. Zanimljivo, u velikoj mjeri se slaže s izrečenim u drugoj sportskoj emisiji u kojoj Draženko Kovačić iznosi stav Sudačke komisije.

Jedna od spornih situacija bila je i ona iz derbija kola. Hajduk je svladao Rijeku 1:0, ali pitanje je bi li Splićani slavili da je bilo onako kako su to sudački eksperti vidjeli. Naime, oni smatraju kako je Awaziem, strijelac gola, trebao biti isključen.

"Nije ovo bilo suđenje kakvo sam očekivao od međunarodnog suca Pajača, on zna to puno bolje odraditi. Imao je dosta neujednačen kriterij, iako je dobro otvorio utakmicu. Na kraju se vidjelo da se ne osjeća ugodno, a to je rezultiralo s nekoliko krivih odluka", rekao je Strahonja i potrvdio da Mikanović nije igrao rukom:

"Ispravna odluka suca, prirodni pokret ruke i prirodna reakcija. To je bila sjajna procjena", kazao je, ali dodao i da je trebalo biti nešto drugačije dosuđeno.

"Nigerijac je namjerno držao igrača, povlačio ga duže od tri sekunde i igrač Rijeke je bio u obećavajućoj situaciji. Apsolutno žuti karton", smatra Strahonja. 



Tagovi

Marijo StrahonjaNK Hajduk SplitSudacSudačka komisija HNS-a

Ostale Vijesti