Screenshot
Screenshot

Strahonja nezadovoljan: "Pajač je imao neujednačen kriterij, Galilea nije trebao biti isključen"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 07.05.23. | 22:08

Četiri suca odradila su odličan posao, no dvoboj na Rujevici nije dobro prošao što se tiče dijeljenja pravde.

Sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja komentirao je sporne situacije s utakmica 31. kola Hrvatske nogometne lige u emisiji Stadion, ali nije imao previše kritika.

Mirno kolo je bilo, vrlo dobro suđenje. Težu zadaću suci su imali samo na utakmici Rijeka – Istra 1961”, uvodno je rekao Strahonja.

Na utakmici između Gorice i Slaven Belupa pravdu je dijelio Dario Bel. Nije imao nijednu grešku, a Strahonja je izdvojio zanimljivu crticu o jednom od naših najboljih sudaca.

Svojim nastupima Dario Bel skrenuo je pozornost na sebe u Uefi i ušao je u Talent program. Poznati sudac Viktor Kassai mu je mentor i gledao je Belove nastupe i u domaćem prvenstvu, ne samo u europskim natjecanjima. Mislim da je bio zadovoljan uz neke sitne detalje koje treba unaprijediti, ali Bel ide dobrim putem.”

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dvoboj Šibenika i Varaždina sudio je Ivan Bebek, na čije suđenje Strahonja nije imao nijednu primjedbu.

Bebek ima možda i najbolju konstantu od naših sudaca. Imao je zahtjevne utakmice, jedino mu u prilog ne idu godine, no savez mu ima pravo produljiti mogućnost da sudi još jednu godinu.”

Najteža utakmica za suđenje, kada bismo uzeli u obzir regionalni rivalitet, ali i poziciju na ljestvici, bila je Derby della Učka. Sudio je Igor Pajač, ali Strahonja nije bio zadovoljan njegovim nastupom.

Bio je neujednačen kriterij u pogledu dodjele žutih kartona. Dijelio je kartone Istri za prekršaje koje kod rijeke nije sankcionirao kartonom. Nije to bilo najbolje Pajačevo izdanje.”

Galilea je zaradio dva žuta kartona, no Strahonja tvrdi da prvi nije trebao dobiti.

"Bio je čisti prekršaj na igraču Istre 1961 kojeg Pajač nije sudio. U nastavku akcije Galilea je napravio prekršaj za žuti karton jer se radilo o obećavajućoj situaciji, no da je sudio prvi faul, Galilea ne bi došao u poziciju da zaradi prvi karton. Drugi žuti karton bio je pravilno dodijeljen."

Na derbiju kola u Gradskom vrtu, Duje Strukan odradio je odličan posao.

„Svakoj utakmici pristupa s jednako pažnje, a čini mi se da se sprema i za iduću sezonu. Strukan bi mogao biti kandidat ne samo za Europsku ligu, nego čak i za razinu iznad.”

Nijednu primjedbu Strahonja nije imao ni za Patrika Kolarića, suca dvoboja između Lokomotive i Hajduka.

”Nije bila teška utakmica, Kolarić je to znao osjetiti i prepoznao je da se ne istakne. Jako je talentiran i ima sve što treba da postane odličan sudac”, zaključio je Strahonja. (I.M)



Tagovi

StadionMarijo Strahonjasuđenje

Ostale Vijesti