Pixsell
Pixsell

Spektakularna utakmica na Rujevici, Istra 1961 s igračem manje vodila do 97. minute, ali onda se ukazao riječki Princ(e)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 06.05.23. | 20:57

Majkić je bio fenomenalan, Zeleno-žutima se vratio Erceg, a iako su vodili 2-0, gosti na kraju ipak nisu izdržali te se put Pule vraćaju sa 'samo' jednim bodom.

Spektakularnu utakmicu na Rujevici su odigrali nogmetaši Rijeke i Istre 1961. U takozvanom derbiju Istre i Kvarnera pobjednika ovog puta nije bilo, finalni rezultat je 2-2, s tim da je domaćin do boda stigao u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Slave na Kvarneru svoga Princa, zabio je Ganac duboko u sudačkoj nadoknadi pogodak s kojim je Rijeka otišla na +3 u odnosu na Osijek, dok su nogometaši Istra 1961, usprokos tome što su od 37. minute imali igrača manje, odigrali herojsku utakmicu na čelu s vratarom Lovrom Majkićem koji je još jednom dokazao da je ove sezone, uz Livakovića i Labrovića, najbolji vratar HNL-a.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvih 30-ak minuta većih prigoda nije bilo, puno zanimljivije je bilo pratiti navijački dekor od onoga što se događalo na samom travnjaku, s tim da su ‘kakve-takve’ prigode propustili Frigan u 19.minuti, odnosno Mlinar u 26.

Rijeka je imala blagu inicijativu, gosti su se uglavnom fokusirali na kontranapade koji nisu bili plodonosni, ali je u 31.minuti Kadušić doveo goste u vodstvo. I to kako…

Lisica se s lijeve strane okomito sjurio prema 16-ercu Rijeke, njegovo dodavanje bilo je upućeno prema Kadušiću, ali je Vukčević bio prvi na lopti te je nakratko prekinuo opasan napad gostiju. Povratnom loptom Vukčević je potražio Labrovića, ali njegovo dodavanje bilo je slabašno, Labrović je istrčao, Kadušić ušao u blok pa se tako nakon jedne kolizije lopta odbila iza leđa kapetana Rijeke. Jedan od bizarnijih golova u HNL-u ove sezone, ako ne i najbizarniji…

Taj pogodak je posebno ‘napalio’ Bijele koji su ubacili u brzinu više te su punom parom krenuli u napad kako bi došli do poravnanja. Galešić je iz voleja raspalio po golu kojeg brani Majkić u 34.minuti nakon kornera, ali njegov silovit udarac otišao je preko gola.

Tri minute kasnije, Istra 1961 je ostala s igračem manje. Galilea je zaradio drugi žuti karton, Bask je poslan na ranije tuširanje, a iako se stoper Istre 1961 nije mogao prestati isčuđavati odluci Pajača jer je za dva prekršaja dobio dva žuta kartona, dojam je da je glavni arbitar dobro postupio i u 17., a onda i 37.minuti.

Do kraja poluvremena Rijeka nije uspjela kreirati ozbiljniju priliku iz koje bi se ugrozio gol Majkića pa je tako nakon prvih 45 minuta na semaforu stajalo 0-1.

Jakirović je na poluvremenu u svlačionici ostavio Marina umjesto kojeg je na teren ušao Obregon, a Bakrar je već u prvoj minuti nastavka propustila dodatno šokirati Rujevicu. Opalio je Alžirac s oko 30-ak metara, ali je njegov pokušaj otišao preko gola.

Ali, oni što Bakrar nije uspio napraviti u 46. minuti, napravio je u 50. Kontra Zeleno-žutih, dupli pas Bakrara i Kadušića, Alžirac se našao u situaciji jedan na jedan s Labrovićem te je bez ikakvih problema povećao vodstvo gostiju. Šok na Rujevici...

U 59. minuti je Obregon silovito tukao s oko 15-ak metara iskosa, ali je Majkić dobro zatvorio prvu vratnicu te je uspio neutralizirati pokušaj Kolumbijca.

Dvije minute kasnije je još jednom sjajno intervenirao Majkić, ovog puta na pokušaj Frigana, s tim da treba pohvaliti i sjajno dodavanje Ampema.

Valja spomenuti kako je u 63. minuti, nakon više od dva mjeseca 'hlađenja', na terenu opet viđen Ante Erceg koji je u igru ušao umjesto Bakrara.

Jakrirović je u 70. minuti iskoristio sve zamjene, bacio je sve karte u napad, a svega 30-ak sekundi nakon što su u igru ušli Djouahra i Grgić, Pajač je dosudio kazneni udarac za Rijeku.

U duelu su bili Marešić i Obregon, Kolumbijac je pao na teren, a Pajač pokazao rukom prema bijeloj točki. VAR je pregledavao snimku, ali ničeg spornog nije bilo pa je tako Frigan dobio priliku doći do svojeg 14. pogotka u HNL-u ove sezone. Pogodio je Majkić stranu u koju će udarac napadača Rijeke, ali ostao je malo prekratak pa su tako Bijeli u 72. minuti smanjimi na 1-2.

Rijeka je nastavila pritiskati, ali se utakmica 'rascjepkala'. Jednu dobru priliku propustio je Djouahra u 87. minuti, a kakvo smo drugo poluvrijeme gledali najbolje svjedoči i činjenica da je Ivana Marinčić produljila utakmicu za osam minuta.

U drugoj minuti dodanog vremena je Frigan imao dobru priliku glavom ugroziti Majkića, ali je loše zahvatio loptu pa je ta prilika Rijeke otišla u nepovrat.

Igrala se 97. minuta kad je Rijeka uspjela doći do poravnanja. Banda je ubacio s lijeve strane, u gužvi je bio Ampem, lopta mu je sletjela direktno na nogu te je on s pet metara svladao Majkića.

Do kraja utakmice većih prilika nije bilo pa je tako ovaj nevjerojano uzbudljiv ogled završio remijem. Hrabra Istra 1961 nije izdržala, ali utakmica sama po sebi je svakog neutralnog navijača mogla zadovoljiti. Ovo je HNL!

Rijeka – Istra 1961 2:2

Strijelci: 0-1 Kadušić (37.), 0-2 Bakrar (50., Kadušić), 1-2 Frigan (72. - 11m.), 2-2 Ampem (90+7., Banda)

Stadion: Rujevica, gledatelja: 6657

Glavni sudac: Igor Pajač (Sv Ivan Zelina)

Žuti kartoni: Labrović (Rijeka) Galilea, Hujber, Erceg (Istra 1961)

Crveni kartoni: Galilea (37. – drugi žuti karton) (Istra 196)

Rijeka (4-2-3-1): Labrović – Veiga (70. Grgić), Dilaver, Galešić, Vukčević (55. Goda) – Selahi (55. Banda), Hodža – Ampem, Janković (70. Djouahra), Marin (46. Obregon) – Frigan

Istra 1961 (4-3-3): Majkić – Hujber, Galilea, Marešić, Marin – Caseres, Petrusenko, Mlinar – Lisica (63. Mahmoud), Bakrar (63. Erceg), Kadušić (89. Boultam)



Tagovi

Istra 1961HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti