AMMAR AWAD/Action Images
AMMAR AWAD/Action Images

Stipe Perica ima novog trenera, njegov Maccabi preuzeo je bivši izbornik Srbije

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.12.21. | 12:15

Trenutno su na skromnom četvrtom mjestu s više primljenih no zabijenih pogodaka

Bivši srpski reprezentativac i izbornik, Mladen Krstajić, novi je trener izraelskog velikana Maccabija. Iako su se nadali Vladimiru Iviću koji je je u klubu odradio dvije odlične sezone, na kraju su se zadovoljili Mladenom Krstajićem koji je prvi pravi trenerski angažman imao na klupi Srbije, dok je u proljetnom dijelu prošle sezone vodio TSC iz Bačke Topole.

Krstajić iza sebe ima veliku i uspješnu igračku karijeru. Dobrim predstavama u Partizanu zaradio je transfer u Werder s kojim je bio prvak Njemačke, da bi onda još odlično odradio i pet godina u Schalkeu.

Na klupi Orlova skupio je 17 utakmica u kojima je Srbija upisala osam pobjeda, četiri remija i pet poraza. Nakon Krstajića je Orlove vodio Ljubiša Tumbaković koji je imao još slabije rezultate te je u prosjeku osvojio manje bodova od Krstajića, a pravi preporod srpske reprezentacije dogodio se kad je na klupu sjeo Dragan Stojković Piksi.

Maccabi je ganjao Ivića, trenera s kojim su osvojili dva naslova prvaka i jedan Superkup. Ranije je 44-godišnjak iz Zrenjanina vodio PAOK, a iz Izraela je otišao nakon što je na njegovu adresu stigao poziv Watforda.

Od konca 2020. godine je Ivić bez angažmana, ali u ovom trenutku ipak nije bio spreman vratiti se u zemlju gdje je ostvario velike uspjehe. Podsjetimo, u sezoni 19/20. je Maccabi osvoji naslov prvaka s tek jednim porazom u prvenstvu, a on se dogodio u posljednjem kolu protiv Beer Sheve. Maccabi je u 36 utakmica skupio 26 pobjeda, 9 remija i 1 poraz, dok ove sezone nisu ni izbliza toliko dominantni te se trenutno nalaze na – za njih iznimno skromnom – četvrtom mjestu njihovog prvenstva.

Ovog ljeta ostali su bez svojeg ponajboljeg igrača Yonatana Cohena koji je za 2.2 milijuna eura prešao u Pisu, dok je njihov najveći ulazni transfer bio onaj Stipe Perice koji je kao slobodan igrač stigao iz Watforda. Zadranin je s izraelskim velikanom potpisao jednogodišnji ugovor, a ove je sezone prvi topnik kluba s pet postignutih pogodaka. Spomenimo i da su od Hrvata za Maccabi Tel Aviv svojevremno igrali Dejan Radonjić, Roberto Punčec, Ivan Režić, Giovanni Rosso i Domagoj Kosić.

Po dolasku u novi klub, kratku izjavu za klupske stranice dao je Mladen Krstajić koji nije krio svoje zadovoljstvo dolaskom u izraelskog velikana.

„Hvala predsjedniku na ukazanom povjerenju da vodim Maccabi. Meni je čast što sam se pridružio najuspješnijem klubu u Izraelu koji ima veliku povijest i tradiciju. Kao što sam to činio tokom cijelog života, radit ću naporno i predano i jedva čekam početi jer je ispred mene puno posla“, poručio je Krstajić.

Bivši srpski izbornik na klupi novog kluba debitirat će ovog ponedjeljka u ogledu protiv Hapoel Hedere.



Tagovi

Stipe PericaMladen KrstajićMaccabi Tel Aviv

Ostale Vijesti