Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Stigla je još jedna potvrda: Ljubičić telefonom priopćio Rangnicku da je odabrao Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 17:36

Austrijanci su priznali poraz

Nakon što je austrijski izbornik Ralf Rangnick objavio popis igrača za utakmice Andore i Italije bilo je vidljivo da na njemu nema Roberta Ljubičića. Iako, je najavljivao da će priča biti suprotna od one za koju smo dobili više potvrda, Dinamov nogometaš još jednom je to potvrdio i Austrijancima.

"Nedavno je to bilo demantirano, ali sada je i službeno: Robert Ljubičić igrat će za Hrvatsku, domovinu svojih roditelja, a ne za Austriju! ÖFB (Austrijski nogometni savez) je to i potvrdio", objavio je Kronen Zeitung u kojem dalje se piše:

„Nogometaš Dinama je telefonom javio Rangnicku da svoju budućnost vidi u dresu svjetskih doprvaka. Ove sezone je impresionirao u Ligi prvaka na poziciji lijevog beka, upravo na poziciji na kojoj Rangnick traži novog igrača.“

Za koga će Robert igrati otkrio nam je i njegov otac Zoran u intervjuu za Germanijak.

„Pa da, odlučio je Robert.. Zapravo, imamo još jedan razgovor nakon kojega bi sve trebalo biti definitivno, ali, svakako, blizu je to, to mogu reći. Nismo željeli da ga ijedna reprezentacija pozove tek toliko da ga osigura, a poslije ništa. Tu je Stipe Pletikosa bio vrlo korektan i konkretan, objasnio je da ga Hrvatska želi dugoročno i da s njim ozbiljno računa. Ne mislim pritom na Katar nego na onaj idući ciklus. I vjerujem da je to - to, samo još taj jedan razgovor...“, kazao nam je tad Ljubičić senior.

Podsjetimo, Robert Ljubičić je rođen u Austriji, ali odlučio se igrati za domovinu svojih roditelja. U Dinamo je stigao proteklog ljeta i odmah oduševio navijače svojom igrom. Za U-20 hrvatsku reprezentaciju igrao je dva puta, a onda je upisao jedan nastup za austrijsku U-21 selekciju. Sad je odabrao Hrvatsku, a njegov stariji brat Dejan je austrijski reprezentativac.

 



Tagovi

Dejan LjubičićRobert LjubičićDinamo ZagrebRalf RangnickAustrijaHrvatska

Ostale Vijesti