Privatni album
Privatni album

Otac Ljubičić za Germanijak: "Hrvatska s Robertom ozbiljno računa, imamo još jedan razgovor, ali vjerujem da je to - to!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 19.10.22. | 11:13

Robert Ljubičić ipak je odlučio igrati za hrvatsku reprezentaciju, a prema svemu sudeći presudilo je što ga u HNS-u vide dugoročno, a ne samo administrativno, kao reprezentativca

Paul i Mathias Pogba, Rafinha i Thiago Alcantara, Kevin-Prince i Jerome Boateng. I, po svemu sudeći, Dejan i Robert Ljubičić. Braća koja su izabrala različite reprezentacije. Jer, Robert Ljubičić, Dinamov veznjak i u novije vrijeme lijevi bek, prema informaciji koju s prve donije SN, izabrao je Hrvatsku. A ne Austriju za koju igra njegov brat Dejan.

Prvi put smo s Robertom razgovarali još proljetos, kad je postao aktualan njegov dolazak u Dinamo iz bečkog Rapida. Tada je zamolio da ne pitamo za reprezentaciju, za koga bi želio igrati u budućnosti, očito je to bila bolna tema. Jednom je, naime, zaigrao za hrvatsku U20 selekciju i nikad poslije nije dobio poziv, a u međuvremenu je odigrao i utakmicu za austrijsku U21 reprezentaciju.

"To nije u mojim rukama. Ne mogu ništa reći. Drago mi je igrati za koju god reprezentaciju, to je velika čast za svakoga igrača. Ali moje je da se dokazujem igrom.", kazao je Ljubičić i nedavno nakon utakmice protiv Salzburga. Njegov je otac Zoran Ljubičić, pak, nedavno u ekskluzivnom intervjuu za Germanijak priznao da je stigao poziv iz HNS-a za Roberta, ali da on još nije ništa odlučio.

"Imali smo jedan poziv iz HNS-a. Samo su se informirali za neke stvari i na tome je ostalo. Mislim da je Robi odlučio da će igrati za onu reprezentaciju koja pokaže veću želju za njim.", kazao je otac Zoran uoči gostovanja Hrvatske u Beču u Ligi nacija samo za Germanijak.

Ali, svima je bila jasno da iza tih riječi srce kuca za Vatrene, da su Robert i njegova obitelj, na neki način, bili i tužni što je nakon tog jednog poziva u U20 reprezentaciju Hrvatska na njega zaboravila, da Hrvatska ipak ima prednost pred Austrijom, što se tiče igranja za nacionalni dres. Međutim, nisu se htjeli zalijetati, davati pompozne izjave, čekali su da diplomacija odradio posao. A odradio ga je najviše Stipe Pletikosa uime HNS-a. na tome mu treba čestitati. Naravno, veliki korak prema igranju za Hrvatsku bio je i Robertov dolazak u Dinamo, koji je u njemu vidio pojačanje te njegova brza prilagodba i odlične igre u Maksimiru.

Nakon što je vijest da je Robert izabrao Hrvatsku izašla u javnost, nazvali smo oca Zorana i čestitali mu, znajući da je i on sretan zbog takve odluke. Jedan sin za Austriju, drugi za Hrvatsku.

"Pa da, odlučio je Robert.. Zapravo, imamo još jedan razgovor nakon kojega bi sve trebalo biti definitivno, ali, svakako, blizu je to, to mogu reći.", rekao nam je Ljubičić senior, još uvijek oprezan, znajući kako je škakljiva tema u pitanju.

Nedavno je kazao da će Robert izabrati one koji ga više žele. Austrijanci su mu za utakmice u Ligi nacija poslali pretpoziv, ali na tome je ostalo. Što je ponudila Hrvatska?

"Nismo željeli da ga ijedna reprezentacija pozove tek toliko da ga osigura, a poslije ništa. Tu je Stipe Pletikosa bio vrlo korektan i konkretan, objasnio je da ga Hrvatska želi dugoročno i da s njim ozbiljno računa. Ne mislim pritom na Katar nego na onaj idući ciklus. I vjerujem da je to - to, samo još taj jedan razgovor...", otkrio je otac Zoran Ljubičić.

Ne sumnjamo da će se ovih dana u Beču slaviti ova vijest kad postane službena, za Hrvatsku će se u Kataru ionako navijati. A onda u završnici Lige nacija i idućim kvalifikacijama možda još i žešće, ako Robert bude na terenu, kraj Modrića, Perišića, Brozovića, Kovačića...


Tagovi

Robert LjubičićHNSHrvatska nogometna reprezentacijaAustrijaKatar 2022VatreniAustrijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti