Pixsell
Pixsell

Stigao je u Rijeku nakon šampionske sezone, Kek ga je brzo potjerao, a sada je postao novi suigrač Marija Balotellija

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 20:31

U Rijeci se zadržao tri mjeseca, a onda je ostvario respektabilnu karijeru u Rumunjskoj i Turskoj.

Damjan Đoković, rođeni Zagrepčanin koji je kao dijete preselio u Nizozemsku te osim hrvatskog, ima i nizozemsko državljanstvo stigao je u Rijeku na ljeto 2017., dok je momčad s Kvarnera još uvijek bila u sedmom nebu nakon prve osvojene titule prvaka države. Tada 27-godišnji veznjak stigao je na mala vrata, kako bi pojačao veznu liniju tadašnjeg prvaka države.

No, iako je potpisao ugovor na tri godine, svega tri mjeseca nakon dolaska, napustio je klub nakon nesporazuma s tadašnjim trenerom Matjažom Kekom. Kao slobodni igrač prešao je u Cluj (drugi put) u kojem je proveo tri i pol godine, bio je standardni prvotimac rumunjskog prvoligaša koji je u sve tri godine njegovog igranja u Cluju-Napoci osvojio naslov prvaka. U 152 utakmice za Cluj zabio je 13 golova i upisao 15 asistencija, a sudjelovao je i u kvalifikacijskoj utakmici za Ligu prvaka protiv Dinama.

Prije Cluja igrao je za nizozemske klubove ADO, Excelsior, Spartu, slovački Spartak, talijanske Monzu, Cesenu, Bolognu, Livorno i Speziju, francuski Ajjaccio i njemački Greuther Furth, a prije godinu dana prešao je u turski Rizespor za kojeg je u 41 utakmicu zabio šest pogodaka. Ove sezone igrao je posebno dobro, iako se njegov klub nalazi u zoni ispadanja.

Đoković je danas pronašao novu sredinu, otišao je na posudbu do kraja sezone u novog prvoligaša Adanu Demispor koja se nalazi na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, a glavna zvijezda momčadi je Mario Balotelli, slavni talijanski napadač koji bi se mogao vratiti u talijansku reprezentaciju za dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.



Tagovi

Damjan ĐokovićClujMario BalotelliAdanaspor

Ostale Vijesti