VALENTYN OGIRENKO/Action Images
VALENTYN OGIRENKO/Action Images

Stigao je u Birmingham kao zamjena za Halilovića, ali se zbog ozljede vraća u Manchester United

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.11.21. | 11:00

Prve procjene govore da ga neće biti između četiri i pet mjeseci.

Nakon što je Alen Halilović odlučio kao slobodan igrač napustiti Birmingham City, iz kluba su ovog ljeta kao njegovu zamjenu angažirali Tahitha Chonga, talentiranog ofenzivca Manchester Uniteda koji je na Old Tafford stigao prije pet godina kao slobodan igrač iz Feyenoorda.

Chong je igrao za U-17, U-19 i U-23 momčad Manchester Uniteda, a iako je skupio 16 nastupa za prvu momčad, iz kluba su procijenili da bi za njegov igrački razvoj bilo bolje da se kroz nekoliko posudba pokuša nametnuti za mjesto u momčadi.

Nizozemac je prvo bio na posudbi u Werderu, lani je bio član Club Bruggea, a ovog ljeta je stigao u Birmingham City gdje je trebao biti zamjena za Alena Halilovića koji je dvojio između ponude Rijeke i Readinga i u konačnici odvagnuo na stranu engleskog drugoligaša.

Chong igra ne mjestu desnog krila, a po potrebi može igrati i na lijevoj strani. U početku sezone bio je standardan, skupio je tri asistencije u 13 nastupa, ali zbog teže ozljede zadobivene na treningu morat će propustiti narednih četiri do pet mjeseci.

Birmingham je tako prekinuo njegovu posudbu kako bi se 21-godišnji Nizozemac mogao vratiti u United i tamo nastaviti s oporavkom, a navijači po društvenim mrežama pišu kako je ovo veliki udarac za klub čije boje brani Ivan Šunjić budući da je Chong bio jedan od njihovih najopasnijih igrača i najvećih kreativaca koje Lee Bowyer ima na raspolaganju.



Tagovi

Tahith ChongBirminghamBirmingham CityChampionshipManchester United

Ostale Vijesti