Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Stanko Jurić: Hajduk može do titule, a kad Buffon priča, svi slušaju

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 12:34

Bivši veznjak Bilih odlično je započeo svoju talijansku avanturu, a posebno je dominantan bio u posljednjoj utakmici njegove Parme u kojoj je upisao pogodak i asistenciju u visokoj 4:0 pobjedi.

Nakon tri i pol godine provedenih na Poljudu, Stanko Jurić ovog je ljeta napustio klub u transfer teškom dva milijuna eura. Iako za njegovim uslugama nije nedostajalo zainteresiranih, u konačnici je Parma bila najbrža i najkonkretnija.

Od nekadašnjeg veznjaka Juventusa, a danas trenera Parme, Enza Maresce, očekuje se da Parmu ekspresno vrati u talijansku elitu. Nakon prva tri kola njegova je momčad upisala dvije pobjede i jedan remi, a posebno je impresivna bila pobjeda protiv Pordenonea u gostima 0:4. U tom susretu dominirao je Franco Vasquez, baš kao i Stanko Jurić, a 25-godišnji Hrvat je u visoku pobjedu ugradio po pogodak i asistenciju.

„Otvorili smo rano utakmicu s golom. Onda je bilo sve lakše. Liga je dosta tvrda i teška, taktički i fizički jako zahtjevna. Svaka utakmica je nezgodna. Igram dosta visoko, blizu protivničkim vratima. Realno, to nije moja pozicija, ali tu me trener vidi. Prilagodio sam se na to. U prve dvije utakmice nije bilo nešto ekstra s moje strane, ali privikavam se. Na pripremama sam odradio dobro. Igrao sam na lijevoj strani. Zatim je došlo nekoliko novih igrača, pa sam ja sada desno“, rekao je Jurić u razgovoru za Dalmatinski portal.

Čelni ljudi Parme žele da klub u Serie B 'pleše jedno ljeto'. Uostalom, vidi se to i po ulaznim transferima, a samo na odštete za nove igrače izdvojeno je 31.6 milijuna eura.

„Po meni imamo najjaču momčad, ali liga dosta je nezgodna. To ne znači ništa. Imamo par igrača koji vrijede 20 milijuna, ali to treba pokazati na terenu. Uostalom, pročitao sam nedavno podatak da niti jedan klub koji je ispao iz Serie A nije se uspio vratiti u prvoj sezoni.“

Iako su ovog ljeta došli Franco Vazquez, Wykab Cyprien, Andreas Cornelius i Lautaro Valenti, povratak Gigija Buffona bila je prva priča prijelaznog roka.

„Teško je pronaći prave riječi za pričati o njemu. Posebno me impresionira kakav mentalitet pobjednika ima. Kada on priča, svi slušaju. On je ogromna veličina. Njegova pojava u svlačionici baš imponira svima.“

Za kraj, nije mogao Jurić spomenuti Hajduk…

„Ne samo da nisam htio ići u Parmu, nego sam imao i drugih ponuda, klubova koji igraju prvu ligu. Nisam htio ići iz Hajduka, ali bila je takva situacija. Za klub je bilo najbolje da odem. Titula? Ako Hajduk ovako nastavi, zašto ne. S pobjedama bi sve trebalo biti bolje. Imaju top momčad i imaju šansu“, zaključio je Stanko Jurić.

Cijeli razgovor za Dalmatinski portal pročitajte OVDJE



Tagovi

Stanko JurićParmaHajdukGianluigi BuffonSerie B

Ostale Vijesti