St. Etienne se napromašivao, Fekir i Dembele se osvetili u derbiju kola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.01.19. | 23:02

Marseille upisao pobjedu u gostima.

Nismo gledali pretjerano sadržajan dan u francuskom nogometu. U ukupno pet utakmica postignuto je isto toliko golova, a najzanimljivija utakmica dana svakako je derbi između Saint-Etiennea i Lyona koji je završio rezultatom 2-1 za goste.

Poveli su domaćini u 21. minuti kada su probili desnu stranu obrane 'Lavova'. Gabriel je centrirao, a najbrži u šesnaestercu Anthonya Lopesa bio je Romain Hamouma koji zabija za 1-0. Gosti su potom preuzeli inicijativu, nametnuli su se na terenu, ali teško su dolazili do ozbiljnijih prilika, a najbolju je propustio Memphis Depay kada je pokušao fantastičnim lobom matirati Ruffiera, ali domaći vratar sjajnom reakcijom izbija loptu u korner.

Na izjednačujući pogodak, gosti su morali sačekati drugo poluvrijeme. Upravo je nizozemski ofenzivac jedan od najzaslužnijih za poravnanje rezultata. Depay je došao do lopte nakon jednog ubačaja, pokušao je uputiti udarac, ali stoper domaćih igra rukom te sudac svira jedanaesterac. Nabil Fekir je namjestio loptu koju mirnim udarcem šalje u jednu stranu, a golmana u drugu za konačnih 1-1.

Rezultat se dugo vremena nije mijenjao, prvenstveno zahvaljujući Lyonovom vrataru Anthonyu Lopesu koji je skinuo čak 4 nevjerojatna zicer domaćima. Domaći su imali fantastičnu priliku u 88. minuti, ali Lopes je i to skinuo, a potom Moussa Dembele u petoj – ujedno i posljednjoj – minuti sudačke nadoknade šokira domaće i zabija za veliku pobjedu Lyona.

Lavovi su s ova tri boda preskočili St. Etienne na ljestvici i zauzeli treće mjesto sa 37 bodova. Bod manje imaju večerašnji domaćini, dok je PSG vodeći sa 53 boda, a drugoplasirani Lille ima 40 bodova na svom kontu.

 

 

 

 

 

 

U ostalim utakmicama, Marseille je minimalnim rezultatom pobijedio Caen u gostima, a jedini pogodak na utakmici zabio je Sanson u 47. minuti utakmice. Rennes i Montpellier su odigrali utakmicu bez golova, dok je minimalne pobjede upisao i Angers Matea pavlovića protiv Vahinog Nantesa (Fulgini 90+4'), a Bordeaux Tome Bašića je porazio Dijon (Cornelius 77').

Bivši igrač Hajduka u igru je ušao u 63. minuti umjesto Jaroslava Plašila, dok je Pavlović odigrao cijeli susret u redovima Angersa gdje je zaradio žuti karton.

(Foto: Reuters)


Tagovi

AngersMateo PavlovićToma BašićMoussa DembeleNabil Fekir

Ostale Vijesti