Oršićev pogodak @Reuters
Oršićev pogodak @Reuters

Srpski mediji: “Mogu da im zavide i velesile, Hrvati drugi, pa treći na svijetu! Oršićeva ‘kifla’ prevelik zalogaj za Marokance”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.12.22. | 19:31

Mediji u susjednoj Srbiji s ushitom su popratili uspjeh ‘komšija’

Hrvatska je nogometna sila, Vatreni slavili u spektakularnom meču, Maroko srušen za treće mjesto, Suha kvaliteta donijela broncu susjedima - samo su neki od naslova na portalima srbijanskog tiska kojima je u subotu popraćena pobjeda nogometne reprezentacije Hrvatske protiv Maroka na SP u Katru.

"Svijet vidio zašto su Vatreni: Maroku istorija bez nagrade, Oršić poslao Hrvatsku na postolje", poiše beogradski Blic

Portal lista Danas pobjedu za treće mjesto na SP-u Katru opisuje naslovom: "Svjetsko nogometno prvenstvo 2022: 'Zoro' Gvardiol i Oršić za novi uspjeh Hrvatske – ponovo treća na svijetu".

Večernje novosti konstatiraju: "Nogomet je surov: Maroko i Hrvatska odigrali meč na 'život i smrt', kvalitet donio broncu komšijama".

Uz naslov "Hrvatska osvojila brončanu medalju", tabloid Informer dodaje: "'Kockasti' ponovo miljenici sreće, Maroko srušen u meču za treće mjesto" ističući da je vratar Dominik Livaković bio "sjajno raspoložen na vratima reprezentacije”.

Na portalu Kurira ispod nadnaslova Marokanci nisu uspeli da naprave novu senzaciju redakcija navodi: "Vatreni slavili u spektakularnoj utakmici, treće mesto na Mundijalu pripada Hrvatskoj".

Portal Nova S ocjenjuje da je "Maroko u suzama završio bajku na Mundijalu", a tabliod Alo: "Hrvatskoj bitka za bronzu, 'Vatreni' srušili marokanski san i osvojili treće odličje".

"Oporavili se od Messija, pa Afrikancima srušili snove", navodi portal Mondo uz naslov: "Hrvatska je nogometna sila - opet je osvoijla medalju”.

I za kraj najčitaniji i najbolji srpski sportski portal, Mozzart Sport: “Mogu da im zavide i fudbalske velesile: Hrvati drugi, pa treći na svetu”. I dodatak: “Oršićeva ‘kifla’ prevelik zalogaj za Marokance”.


(Hina, G)


Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreni

Ostale Vijesti