Srpski internacionalac napustio HNL i otišao u Litvu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.02.20. | 17:46

Novo poglavlje u karijeri.

Ovaj požrtvovni središnji branič u jesenkom je dijelu sezone bio nositelj obrambene linije Diva iz Zaprešića, ali mu to nije pomoglo da zadrži svoje mjesto u udranom sastavu nakon što je klub napravio promjenu na mjestu glavnog trenera.

Tatomirović je dijete Crvene zvezde, a profesionalnu karijeru započeo je u srpskom Sremu. Nakon šest mjeseci odlazi u FK Sarajevo gdje je odradio veoma dobre tri i pol godine nakon čega potpisuje za najtrofejniji finski klub HJK Helsinki.

Član HJK-a bio je godinu dana, a u Finskoj je još bio član RoPS-a i IFK Mariehamna prije nego li je u siječnju 2019. stigao u Zaprešić.

Odmah po svojem dolasku u predgrađe Zagreba Tatomirović se nametnuo tadašnjem treneru Toplaku te je praktički od svojeg dolaska bio neizostavan član početnih 11.

Budući da mu je ugovor isticao na kraju sezone, a pregovori oko nastavka surednje su negdje zapeli, klub mu nije pravio probleme kod prolaska novog kluba pa se tako Tatomirović ponovno odlučio zaputiti na sjever Europe gdje se priključio najtrofejnijem litavskom klubu Žalgirisu.

U njegovom novom klubu dočekat će ga sunarodnjak Nemanja Ljubisavljević koji je ove zime napustio Goricu, a ex HNL kolonija osnažena je i Markom Karamarkom, polivalentnim desnim braničem koji je svojevremeno igrao za Osijek, Cibaliju te posljednjih dvije i pol godine za Slaven Belupo.

Tatomirović je ove sezone u HNL-u skupio 19 nastupa, a pritom se jednom upisao jednu asistenciju. Dodajemo kako je njegova trenutna tržišna vrijednost 100 tisuća eura, a Žalgiris će mu biti osmi klub u karijeri.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Ivan TatomirovićInterInter ZaprešićtransferiZimski prijelazni rokŽalgiris

Ostale Vijesti