REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Srbi vabe Bayernovog wunderkinda: "Odlučit će nakon Europskog prvenstva"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 10:37

Za Srbina rodom iz Münchena bore se Orlovi i Elf.

Iako Bayern ove sezone ne briljira, ostali su bez Superkupa, Kupa, a, vjerojatno, i prvenstva, na velika vrata u redove prve momčadi ušao je 19-godišnji srpsko-njemački nogometaš Aleksandar Pavlović. Ovaj defenzivni vezni ustalio se u prvoj momčadi Bavaraca, a u 14 nastupa već je zabio dva pogotka uz dvije asistencije. Transfermarkt ga procjenjuje na dva milijuna eura, no objektivna vrijednost mu je puno veća.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pavlović je dijete srpskih iseljenika. Rođen je u Münchenu i prošao je sve omladinske kategorije bavarskog i njemačkog velikana. Kao kadet dobio je poziv za srpsku U18 reprezentaciju, ali je kao junior upisao dva nastupa za njemačku U20 reprezentaciju. Pavlović, dakako, može igrati za obje države, no još uvijek nije odlučio hoće li na najvećoj sceni predstavljati zemlju porijekla ili državu u kojoj se rodio, odrastao i u konačnici, nogometno se afirmirao.

"U kontaktu smo s Pavlovićem i njegovim roditeljima već nekoliko mjeseci. Komunikacija je konstruktivna i direktna. Iskreno se nadam da će prepoznati namjere našeg izbornika Dragana Stojkovića i ostatka stručnog stožera. Već sada može konkurirati za prvu momčad reprezentacije. Htjeli smo ga pozvati već u ožujku, no rečeno nam je kako Aleksandar još nije spreman donijeti odluku za koju će reprezentaciju zaigrati. Odlučit će tek nakon završetka Eura. Razumjemo i poštujemo takav pristup. I dalje ćemo ga praviti i komunicirati s njime. Želimo mu puno sreće u nastavku sezone i nadam se da ćemo ga na jesen vidjeti u srpskom dresu", rekao je direktor srpske A reprezentacije Stevan Stojanović.

Na domaćem Euru Njemačka se nalazi u skupini A sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom, a Srbija u skupini C s Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Aleksandrov odabir reprezentacije ovisit će sigurno i o uspjehu njegove dvije države na predstojećoj europskoj smotri.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

srpska nogometna reprezentacijaNjemačka nogometna reprezentacijaAleksandar PavlovićBayern

Ostale Vijesti