REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Spursi izabrali novog trenera, čeka se samo da ga pusti Celtic, no hoće li ga dočekati Kane i Perišić?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 11:17

Australac je 2021. na Parkhead doveo Josipa Juranovića, napravivši od njega beka kvalitete za hrvatsku reprezentaciju

Ange Postecoglou (57) obavijestio je Celtic da želi postati sljedeći menadžer Tottenhama i Australac bi želio da mu se pouzdani pomoćnik s Parkheada John Kennedy pridruži u sjevernom Londonu, piše Daily Mail, a The Athletic prisnažuje vijest javljajući da će se dogovor odnosno ugovor formalizirati sljedećih dana.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakako da redakcija Fabrizija Romana već naveliko radi i izvan smjena, potvrđeno je najpoznatijem transfer guru da su Postecoglu i Spursi (čitaj predsjednik Daniel Levy) postigli usmeni dogovor za dvogodišnji ugovor s opcijom za treću godinu te da se sad prvo mora riješiti raskid između Australca i Celtica.

Postecoglou je na klupi Celtica od 2021., osvojio je dvaput škotsku ligu, ove sezone trostruku krunu (još FA Cup i Liga kup), vrijeme mu je za iskorak u Premier ligu, kako to već kod Anglosaksonaca, posebno iz zemalja Commonwealtha biva. Vodio je od 2018. Do 2021. Yokohama Marinose, prije toga četiri godine bio izbornik Socceroosa, a od 1996. do 2013. nekoliko australskih klubova te U17 i U20 reprezentacije. Pod njim je, primjerice, naš Josip Juranović postao reprezentativna kvaliteta za desnog beka, doveo ga je iz Legije za 3 milijuna, a prošlog ljeta prodao Union Berlinu za 8,55 milijuna, koristio ga na lijevoj i desnoj strani obrane i boka, dao mu da puca kaznene udarce, što nije mala stvar.

Inače, španjolski mediji na čelu s Marcom pišu da je Real Madrid već stupio u kontakt s Tottenhamom oko dolaska Harryja Kanea, engleski mediji špekuliraju ponudom u visini 100 milijuna funti (116 milijuna eura), Kraljevski klub treba kapitalca za ulogu koju je zadnjih 14 godina igrao Karim Benzema, koji odlazi u Saudijsku Arabiju. Ne zaboravimo da Tottenhamov brod želi napustiti i Ivan Perišić, koji ima ponuda za povratak u Italiju, uglavnom, kreće rekonstrukcija Spursa koji puno ulažu, imaju svemirski stadion, ali nikako ne mogu prismrditi trofejima. Ono što nisu uspjeli Pocchetino, Mourinho, Conte, možda uspije Postecoglou… Možda! (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ange PostecoglouTottenhamCelticDaniel LevyJosip JuranovićPremier ligaHarry KaneIvan Perišić

Ostale Vijesti