Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Sportski direktor Istre 1961 o Perišićevom, Rogovom i Brekalom povratku u HNL: "Dinamo više nije ona momčad…"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 12:26

Pričao je i o Tramezzaniju i tome kako ga je doveo u Istru 1961

Iako u svojim redovima Istra 1961 ima nekoliko vrlo zanimljivih igrača, trenutno su dva najveća imena u redovima pulskog prvoligaša – trener Paolo Tramezzani te sportski direktor Saša Bjelanović. Tramezzani je na klupi zamijenio Katalonca Catalu, dok je Bjelanović ulogu sportskog direktora preuzeo još prije dvije godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Otkako je Bjelanović stigao u klub, Istra 1961 je realizirala dva velika izlazna transfera. Prvo je u Dinamo za dva milijuna eura prodan Mauro Perković, da bi onda za isti iznos prodao i Alžirca Bakrara u New York City. Bjelanović je tako pred španjolskim 'gazdama' sigurno dokazao, a mnogi vjeruju da će sljedeći veliki izlazni transfer biti onaj Lovre Majkića kojeg već sada prate brojni talijanski klubovi.

Kako je Bjelanović praktički cijelu svoju igračku karijeru proveo u Italiji, jasno je da je 'naginje' prema Čizmi. Ovih je dana u razgovoru za Tutto Mercato Bjelanović pričao u HNL-u i tome kako su se u hrvatski nogomet vratili igrači kao što su Perišić, Brekalo i Rog.

„Dinamo ove godine više nije ona momčad koja je prethodnih godina uvjerljivo osvajala prvenstvo. Rijeka i Hajduk bore se s Dinamom za osvojiti prvenstvo i zato je stvoreno to interno natjecanje. Posljedica je da klubovi koji rade na osvajanju prvenstva ne štede više ni s ekonomske strane. Ovaj lov na prvo mjesto doveo je do toga da prva tri kluba više otvore svoje novčanike. Do prije nekoliko godina to je bilo nezamislivo, a sad pogledajte Brekala ili Perišića u Hajduku“, riječi su sportskog direktora Istre 1961.

Naravno, Talijani nisu propustili postaviti pitanje o Paolu Tramezzaniju kojem je Istra 1961 drugi klub u Hrvatskoj…

„Htio sam ga dovesti u Hrvatsku još dok sam radio u Hajduku ali nisam uspio. Stigao je kasnije u Split, ali ne pod mojom upravom. Godinama smo obećavali da ćemo se opet sresti i kad sam imao priliku da ga dovedem, nisam razmišljalo. A i on je bez rezerve prihvatio, usprkos klubu koji je bio malo manji od onih u kojima je radio. Probudio nas je u svakom pogledu“, naglasio je za TMW Saša Bjelanović.



Tagovi

Paolo TramezzaniSaša BjelanovićMarko RogIvan PerišićJosip BrekaloHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti