Spasio je klub od ispadanja u drugu ligu, a oni mu za nagradu dali otkaz

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 29.04.20. | 14:47

Veliku ulogu odigrala je odluka saveza, ali on je svoj zadatak ispunio.

Ovaj 58-godišnjak iz Wimbledona iza sebe ima bogatu trenersku karijeru u kojoj je vodio čak sedam engleskih klubova od kojih je najistaknutije uspjehe ostvario na klupi West Hama (2003. – 2006.) i Newcastlea (2010. – 2015.).

Prvi put se odlučio otići s Otoka krajem prošle godine kada je prihvatio poziv nizozemskog prvoligaša ADO Den Haaga u kojem je imao jedan zadata – izboriti opstanak.

U debiju na klupi upiso je pobjedu protiv Waalwijka, ali je to bilo jedini put da je pod njegovim vodstvom momčad osvojila sva tri boda. Upisao je još četiri poraza i tri remija, a taj, ne baš sjajni omjer, odveo ga je do pretposljednjeg mjesta u Erediviziji. Budući da je nizozemski savez odlučio poništiti prvenstvo, ove godine nitko neće postati prvak, ali jednako tako neće ni ispasti iz lige.

Takva vijest i više je nego dobro prihvaćena u Den Haagu, a kao nagradu za to što klub dogodine ipak neće biti drugoligaš Pardew je dobio – otkaz.

Jasno, na sve je utjecala i pandemija koronavirusa radi koje su klubovi primorani rezati troškove, ali u svakom slučaju odlazak ovog 58-godišnjaka s klupe ADO-a mnoge je iznandio.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FADODenHaag%2Fposts%2F3006296252741777&width=500" width="500" height="533" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Alan PardewADO Den Haagkoronavirus

Ostale Vijesti