REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Španjolci tvrde: Tuchel se ponudio Barceloni!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.02.24. | 10:32

Hoće li doći do velikih trenerskih transfera?

Thomas Tuchel prolazi kroz teške trenutke u minhenskom Bayernu. Upravo su izgubili od Bayer Leverkusena (3-0) i u Bundesligi zaostaju pet bodova za još uvijek neporaženom momčadi Xabija Alonsa. U Njemačkom kupu već su izgubili (2-1) u studenom u 1/16 finala od trećeligaša Saarbrückena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sada, ranjeni, moraju dobro reagirati od 21 sat u Ligi prvaka na gostovanju kod Lazija u prvoj utakmici osmine finala. O Tuchelovoj situaciji puno se raspravlja u Münchenu, a José Mourinho već se spominjao kao mogući kandidat za Tuchelovog nasljednika. U tom kontekstu, gdje će Tuchel?

Barcelona traži trenera za sljedeću sezonu. Odluka Xavija Hernándeza ostavila je praznu klupu, a Joan Laporta je deklarirani štovatelj njemačke trenerske škole. Ranije je Tuchel bio želja čelnicima katalonskog kluba, ali je tada bio pred osvajanjem Lige prvaka s Chelseajem, što je značilo da ga ne mogu u tom trenutku dobiti. I ovih dana se Tuchel već povezivao s Barçom, netom nakon što je Xavi najavio odlazak 30. lipnja. Bilo je to zbog nekih riječi u kojima je govorio da jednog dana želi raditi u španjolskoj ligi. Iako su odmah krenule priče o mogućem trenerskom transferu, Bayern je izdao priopćenje u kojem je demantirao da je Tuchel "govorio o Xaviju Hernándezu i njegovom nasljedniku, kako je kasnije netočno rečeno".

No, realnost je takva da Tuchel priprema teren za slučaj da na kraju ode iz Bayerna, gdje se jučer ponovno spominjalo i ime Hansija Flicka.

Dapače, Tuchel je već ponuđen Barceloni, pišu španjolski mediji. Iako je tvrdio da ne osjeća pritisak, čini se kako se situacija poslije Leverkusena ipak promijenila. Kako piše Mundo Deportivo, nije ni čudo da se Tuchel priprema za prelazak u novi veliki klub jer je s takvima do sada i radio i to ozbiljne rezultate. No, bude li Bayern ove godine ostao bez naslova prvaka, bit će to prvi puta od 2012. što će biti jedna ružna mrlja u njegovom životopisu. (g)




Tagovi

Bayer LeverkusenXabi AlonsoBayernThomas TuchelBarcelona

Ostale Vijesti