REUTERS/Stringer
REUTERS/Stringer

Španjolci prepuni hvalospjeva na račun Modrića: „Nametnuo je svoj zakon“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 09:42

Hrvatski veznjak još je jednom bio među najboljim pojedincima u madridskom sastavu.

U uzvratnom dvoboju polufinala Copa del Rey, Real Madrid nadoknadio je domaći poraz od Barcelone, revanširao im se s čak četiri komada u mreži i zakazao finale s Osasunom. Madriđani su do velikog slavlja došli na krilima trostrukog strijelca Karima Benzeme, no ponovno je veliku ulogu u slavlju odigrao Luka Modrić.

Kapetan hrvatske reprezentacije odigrao je 87 minuta, a u Marci je zaradio treću najbolju ocjenu kod Reala, iza Benzeme i Eduarda Camavinge.

„Onaj koji je zadužen za magiju u posljednjoj trećini terena. Malo se pojavljivao u prvoj dionici jer je njegova momčad imala vrlo malo lopte. Malo-pomalo njegova igra dobivala je na težini i povukao je ključan potez za ​​0-2. U drugom poluvremenu je nametnuo svoj zakon, a to je obično jamstvo uspjeha njegove momčadi“, nije Marca štedjela na pohvalama na račun Modrića.

Pozitivne ocjene za jučerašnju prezentaciju. Luka Modrić dobio je i od novinara Asa.

„Modrić je odigrao ubojitu dijagonalu i dodao Benzemi za pogodak. Bio je to scenarij po mjeri Hrvata i početak njegovog recitala.“

Osim asistencije za drugi gol Reala, Modrić se istaknuo odličnim dodavanjem prema Rodrygu u 78. minuti, koje je umalo urodilo novim pogotkom, kao i oduzetom loptom uoči četvrtog gola.

Real Madrid u finalu će na seviljskoj La Cartuji igrati protiv Osasune. Bit će to dvoboj Modrića protiv reprezentativnog suigrača Ante budimira. Finale je na rasporedu 6. svibnja. (I.M.)



Tagovi

Copa del ReyReal MadridBarcelonaLuka Modrić

Ostale Vijesti