REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Xavi: „Pamtim i gore noći od ove, igrali smo bolje nego što rezultat govori“, Ancelotti: „Sjajna utakmica i zaslužen rezultat“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 09:31

Svi nepristrani gledatelji mogli su uživati u još jednoj sjajnoj 'najboljoj nogometnoj utakmici' na svijetu.

El Clasico nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a još kada gost, tkogod to bio, dođe do 4:0 pobjede, onda znate da ćete narednih par dana u svim mogućim sportskim medijima čitati o toj utakmici. I neka je tako!

Real Madrid je deklasirao Barcelonu na Nou Campu s 4:0. Iako je Xavijeva momčad imala minimalnu prednost iz prve utakmice, Karim, Luka i ostali 'veliki dečki' su uzeli stvari u svoje ruke pa u domu svojeg najvećeg rivala odigrali svoju najbolju ovosezonsku utakmicu. Letjeli su nogometaši Kraljevske momčadi terenom, dojam je da su mogli zabiti još pokoji pogodak, ali im je u konačnici ovaj rezultat bio sasvim dovoljan kako bi se plasirali u finale Cope del Rey.

Poslije utakmice razočarani Xavi rekao je sljedeće:

Teška i bolna noć. Moramo naučiti da se zajedno bolje borimo. Ostaje nam prvenstvo i neophodno je da nastavimo dalje, vrijeme je da se probudimo. Igrali smo bolje nego što to rezultat govori. U prvom poluvremenu smo bili vrlo dobri, ali je Real iskoristio brzu tranziciju i stigao do vodstva. Ubio nas je gol za 2:0. Šteta, ali moramo biti samokritični i priznati da je drugo poluvrijeme bilo loše. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali ako ne iskoristiš svoje trenutke moraš očekivati kaznu."

Morao je potom Xavi 'stisnuti ruku' rivalu…

„Ostaje gorak ukus, ali sutra se već okrećemo Gironi s ciljem da slavimo i da osvojimo La Ligu. Večeras su odlučili detalji koje nismo kontrolirali. Bili smo izvan ravnoteže, nije bilo reda. Čestitam Realu na drugom poluvremenu, oni su momčad koja ne prašta. Šteta, bili smo motivirani i uzbuđeni, igrali smo protiv osvajača Lige prvaka".

Zanimljivo, Xavi je za kraj rekao kako ovo nije najgora noć koju pamti…

„Prošle godine smo slavili 4:0 i nismo osvojili ništa. Ove godine možemo osvojiti La Ligu. Poraz je težak, ali smo dali sve od sebe. ponosan sam na momčad. Ovo nije moja najgora noć, pamtim i gore. Momčad je imala identitet, igrali smo protiv prvaka Španjolske i Europe", kazao je strateg Katalonaca.

Ancelotti nije likovao poslije velike pobjede nad rivalom te je prije odlaska u svlačionicu, gdje se proslavilo 'kako treba', poručio sljedeće:

"Odigrali smo sjajnu utakmicu i ovo je zaslužen rezultat. Odlično smo odigrali drugo poluvrijeme u jednoj veoma teškoj utakmici, a kad god smo imali priliku, pravili smo opasnost u tranziciji. Ispunili smo sve zadatke, kako u obrani, tako u napadu."



Tagovi

Xavi HernandezCarlo AncelottiReal MadridBarcelonaEl Clasico

Ostale Vijesti