Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Sopić: "Zadovoljan sam izvedbom. Derbi? Nemam nikave želje, zna se di sam rođen i za koga navijam, ali trener sam Rijeke i samo me to zanima"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 19:00

Riječ trenera nakon uvjerljivog 3-0 slavlja protiv Rudeša u 28. kolu HNL-a

Mirno subotnje popodne imao je Željko Sopić. Rijeka se poigrala s posljednjom momčadi prvenstva i rutinski došla do 3-0 pobjede. Iako je razlika u kvaliteti bila očita, Sopić može biti zadovoljan pristupom svojih igrača u utakmici koje ponekad zna biti teško odigrati budući da su tri boda unaprijed upisana.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, Željko Sopić rekao je sljedeće:

"Zadovoljan sam izvedbom i pobjedom. Imali smo neke dječje bolesti u prvom dijelu, ali sve u svemu ne mogu ništa reći osim da je bila naša dobra izvedba. Zabili smo rani gol, bili dominantni i to je najvažnije. Veseli me predstava i onih koji su počeli utakmicu i onih koji su ušli u nastavku. Pred nama je naporan tjedan, osam utakmica u tri dana, ali kad imate širok roster, a mi kažemo da imamo, onda svima moramo dati priliku. Neki su igrali danas, neki će igrati u srijedu i to je to."

Dosta ste zarotirali prvih 11...

"Sve je bilo planski. Nije neka sad pamet kad kažem da nismo mogli staviti Pjacu odmah nakon reprezentacije, bilo bi to previše utakmica u kratkom periodu. Tako plemenitog igrača ne smijete raubati svaka dva tri dana. Naši stoperi su bili izvrsni. Janković je 35 dana bio out, nije bilo jednostavno ni njjemu, ali ni drugim igračima koji se vrate od ozljede pa onda moraju igrati na ovakvom terenu. Ovo je jako opasan teren, stoga još jednom apeliram da se nešto promijeni."

Fruk je rano izašao iz igre, je li on platio danak lošem terenu?

"Prema onome kako je skako u svlačionici, rekao bih da je sve u redu. Dobio je udarac, ali nije zamijenjen zbog ozljede."

Rijeka je od prve minute kontrolirala tijek utakmice, teško da ste mogli poželjeti bolju izvedbu.

"Sve dok ne zabijete drugi pogodak u ovakvoj utakmici se može dogoditi neki dugi aut ili nešto slično. Rudeš ima Pavlovića koji je visok, to može biti opasno. No, sve u svemu, bila je ovo mirna utakmica, naši su stoperi zaista bili na jednom visokom nivou. Možda smo mogli i ranije riješiti pitanje pobjednika, ali to vam je tako kad imate mladu momčad i kad se svi žele dokazati. Kažem, zadovoljni smo, ali već od sutra gledamo prema sljedećoj utakmici."

Slijedi derbi, predviđanja, očekivanja...

"Derbi? Nemam nikave želje, zna se di sam rođen i za koga navijam, nema se tu što previše za skrivati, ali želje, čestitke i pozdrave preskačem. Trener sam Rijeke, potpuno mi je svejedno tko će pobijediti. Nek' pobijedi bolji i to je to."



Tagovi

Željko SopićHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti