Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell
Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

Sopić: „Bila je to moja odluka, možemo pričati je li bila pametna ili ne”; Šafarić: „Svi su bili na vrhunskom nivou”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 20:06

Trener Rijeke objasnio je devet promjena u odnosu na početni sastav protiv Dinama

U prvom današnjem ogledu Hrvatske nogometne lige, Varaždin je na domaćem terenu pobijedio Rijeku s 3-1. Junak utakmice bio je Domagoj Drožđek s dva pogotka, jedan je dodao Šego, a za Rijeku je zabio Janković.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je tako ostala na 71 bodu, četiri manje od Dinama pa Zagrepčani mogu osigurati svoj 25. naslov prvaka Hrvatske već kasnije u subotu ukoliko na svom terenu svladaju Osijek. Varaždin je šesti sa 42 boda, četiri više od sedme Gorice.

Nakon utakmice, Željko Sopić bio je suočen s pitanjem o devet promjena u odnosu na početni sastav protiv Dinama.

"Moja je odluka bila da igramo u ovakvom sastavu. S druge strane, Rijeku ne čini prvih 11, nego 23 igrača. Sustav i igrači nisu presudili utakmicu, već pogreške. Dobili smo tri gola iz jedne napucane lopte i iz dvije naše greške. Ali, ponavljam, ne želim niti najmanje umanjiti pobjedu Varaždina koja je zaslužena", rekao je uvodno Sopić pa dodao:

"Mogli smo i drugačije, odluka je bila takva, a sad je li ona bila pametna ili ne, o tome se može pričati. Dečki koji manje igraju naravno da nemaju natjecateljsku formu kao ovi koji igraju. Na neki način to je dvosjekli mač. Nije im bilo lako, ali nemate sto prilika u životu. Ili ste je iskoristili, ili niste", zaključio je Sopić.

Nikola Šafarić bio je sjajno raspoložen nakon velike pobjede.

"Od prvog do zadnjeg igrača, svi koji su igrali bili su na vrhunskom nivou. Ponosan sam na dečke i kako rade, ne samo na zadnje dvije utakmice, već na cijelu polusezonu. I oni trebaju biti ponosni na način kako prezentiraju klub. Obećali smo predsjedniku da ćemo spojiti dvije zaredom, ali nismo se nadali da će biti tako jake", rekao je Šafarić.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLŽeljko SopićNikola Šafarić

Ostale Vijesti