Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Šokantna završnica u Vinkovcima: Cibalia povela u 33. sekundi, Jelavić u 90+1.minuti donio pobjedu Jurjevčanima!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 15:55

Imala je Cibalia veliku priliku za 2-1 u 89. minuti kad je na sjajno dodavanje Kuzminskog slabo reagirao Jazvić, da bi onda dvije minute kasnije pobjedu gostima donio bivši član Nebeskoplavih.

U pretposljednjoj utakmici 24. kola Prve NL aktualni lider prvenstva, Zrinski Jurjevac, puno je teže od očekivanog došao do pobjede u Vinkovcima. Gosti su na kraju su slavili s 2-1, a pogodak odluke postigao je Domagoj Jelavić, inače bivši igrač Cibalije, koji je u 90+1. minuti poentirao glavom nakon ubačaja Mate Stanića i tako donio svojoj momčadi važna tri boda u borbi za naslov prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaćin je u vodstvo došao već u 33. sekundi kad je precizan bio Išasegi na dodavanje Buića, a taj pogodak bio je ujedno i jedini kojeg smo mogli vidjeti u prvom dijelu.

Drugo poluvrijeme nije bilo ‘za prste polizati’, a iako su Jurjevčani veći dio utakmice djelovali kao slabiji takmac, u konačnici su s preokretom uspjeli ponovno otići na +5 u odnosu na prvog pratitelja Šibenik. Prvo je Mujagić bio precizan nakon udarca iz kuta u 57.minuti, da bi onda u sudačkoj nadoknadi sva tri boda gostima donio ranije opjevani Jelavić.

Pred sam kraj ogleda vidjeli smo četiri vrlo kvalitetne prilike, po dvije na svakoj strani. Prvo je Dogan, također bivši igrač Cibalije, a ove sezone prvi topnik Prve NL u dresu Zrinskog, u 87. minuti pogodio vratnicu s 14 metara, da bi onda samo dvije minute kasnije na suprotnoj strani loše reagirao Jazvić koji nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca Kuzminskog nije ni uputio udarac prema golu gostiju.

Iako je u tim trenucima djelovalo kako će slavonski okršaj završiti bez pobjednika, slavlje gostima u 90+1.minuti donio je Jelavić. Stanić je izveo slobodan udarac s kojih 40-ak metara, bilo je to jedno ‘Zdravo Marijo’ ubacivanje u 16-erac Cibalije na koje je najbolje reagirao Jelavić pa s 11 metara glavom svladao loše postavljenog Kovačevića.

Praktički u sljedećem napadu domaćin je mogao do poravnanja, ali nakon ubačaja s desne strane, iz jednog poluvoleja s 13 metara, Jazvić je tukao ravno u gostujućeg čuvara mreže Marina Stanića koji je uz manje probleme ipak uspio obraniti udarac napadača Nebeskoplavih.

Cibalia je tako drugu utakmicu zaredom upisala tijesan poraz, dok je Zrinski, sretno i spretno, učvrstio svoje prvo mjesto.

Podsjetimo kako će kolo zaključiti Croatia Zmijavci i Šibenik (2. travnja, 16.30 sati), a baš je momčad iz Zmijavaca sljedeći protivnik Zrinskog koji ih 6. travnja s početkom u 16.30 sati dočekuje u Gradskom vrtu. Cibalia u sljedećem kolu gostuje u Dubravi (6. travnja, 16.30). (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibaliaZrinski Osječko 1664Prva nogometna liga

Ostale Vijesti