Šokantna vijest iz Madrida: Real gasi tvornicu talenata u kojoj su stasali Raul, Casillas, Cambiasso, Guti, Morata...

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.05.15. | 16:07

Kraljevi se odriču svoje treće momčadi...

Šokantna vijest potresla je Madrid – Real gasi svoju tvornicu talenata! Kako je Marca objavila neslužbeno, Kraljevski klub ugasit će C momčad, u kojoj su potekli mnogi sjajni igrači poput Raula, Ikera Casillasa, Estebana Cambiassa, Gutija, Diega Lopeza, Borje Valera, Roberta Soldada, Estebana Granera... A zadnje Josea Callejona (Napoli), Alvara Morate (Juventus) i Denisa Čeriševa (Villarreal).

Razlog ovakvoj odluci su očajni rezultati generacije koju s klupe vodi Jose Aurelio Gay. Real Madrid C je ove sezone završio na devetom mjestu Sedme divizije Četvrte lige, što je bila kap koja je prelila čašu. Prethodne dvije natjecateljske godine treća momčad Reala natjecala se u Segundi B (3. liga), ali je eliminacija Real Madrida B iz Segunde (2. lige) izazvala momentalnu selidbu C ekipe u rang niže, kako ne bi došlo do sukoba interesa.

Stručnjaci koju su dosad vodili C momčad molili su prethodnih tjedana čelnike Reala da ostave selekciju na životu, no suradnici okupljeni oko Florentina Pereza donijeli su odluku. Još se samo čeka „amen“ prvog čovjeka. Prema napisima Marce, treneri u C momčadi smatraju da bi ova odluka mogla biti kobna, budući da bi po njihovom mišljenju mladi igrači trebali proći sve selekcije kako bi mogli zaigrati za prvu momčad.

Primjer su i gore navedeni asovi, a ako se stavi točka na ovu generaciju, 24 igrača ostat će bez kluba. Točnije, velika većina, s obzirom da će samo talentirani lijevi bek Mario Hermoso, stoper Jose Leon, veznjaci Aleix Febras i Cristian Cedres, napadač Juanjo, te Zidaneov sin Enzo dobiti unaprjeđenje u B momčad.

Svi ostali mogu početi tražiti nove sredine... 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Real MadridReal Madrid CReal Madrid BJose Maria GutiRaulEsteban CambiassoIker CasillasAlvaro Morata

Ostale Vijesti