GLEB GARANICH/Action Images
GLEB GARANICH/Action Images

Šok u Donjecku: Napadač za kojeg je ovog ljeta plaćeno 10 milijuna eura 'out' 12 mjeseci!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 08:40

U utakmici Lige prvaka protiv Intera se užasno ozlijedio.

10 milijuna eura koštao je Lassina Traore čelnike ukrajinskog Shakhtara ovog ljeta. 20-godišnji napadač je član Kopljanika postao u zimu 2019. godine, s tim ga je prethodne dvije igrao za njihovu sestrinsku momčad iz Južnoafričke republike.

Brzonogi napadač iz Burkine Faso je za nizozemskog velikana skupio 31 nastup, 12 pogodaka i jednako toliko asistencija, a sve to bilo je dovoljno čelnim ljudima Shakhtara za njega 'iskrcaju' 10 milijuna eura.

Startao je dobro te u prvih 13 nastupa za Rudare stigao do devet pogodaka. I onda se dogodio onaj nesretni, u njegovom slučaju 14. nastup…

Bio je to jako nespretan, ali i potpuno slučajan start Interovog braniča Dumfriesa. Vidjelo se da nikakve namjere tu nije bilo, ali Nizozemac je zarobio koljeno Traorea, zajedno su pali, a tu je onda bio kraj. Naime, liječnička služba Rudara potvrdila je one najgore scenarije te će zbog potpune rekonstrukcije koljena Traore biti out minimalno 12 mjeseci!

„Ozljeda je vrlo ozbiljna. Oštećene su strukture koljena i Traore će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Očekuje se da će njegov oporavak u najboljem slučaju trajati devet mjeseci, s tim da je očekivani period rehabilitacije oko 12 mjeseci“, rekli su iz kluba.

Shakhtar je ovog ljeta napravio velike promjene u klubu pa tako ni na pojačanjima nisu štedjeli. Izdvojili su 18 milijuna eura za Pedrinhu, 12 milijuna za Marlona, 10 ih je koštao Traore, a sve to su zaključili s Vinicius Tobiasom kojeg su platili šest milijuna eura. De Zerbiju zasad ide dobro, Rudari su na drugom mjestu s tri boda iza Dinamo Kijeva u domaćem prvenstvu, dok su u Ligi prvaka zasad osvojili tek jedan bod nakon što ih je prvo šokirao Sheriff, da bi onda na domaćem terenu odigrali utakmicu bez pogodaka s Interom.


Tagovi

Lassina TraoreŠahtarAjaxInterLiga prvakaozljeda

Ostale Vijesti