Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Službeno: Verona prodala Ivora Pandura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 08:43

Mladi hrvatski golman naplatio je odličnu sezonu.

 Mladi hrvatski golman Ivor Pandur karijeru će i nakon isteka posudbe nastaviti u Fortuni, potvrdio je klub iz Sittarda na službenoj stranici. Pandur je u Nizozemsku stigao na posudbu prošlog ljeta u potrazi za minutažom koja mu je kronilčno nedostajala u Veroni. Posudba se pokazala kao pun pogodak i čelnici Fortune iskoristili su pravo otkupa. Točan iznos odštete nije poznat, no izvori iz zemlje tulipana govore kako je riječ o nešto više od milijuna uera.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ivor se fantastično razvio ove sezone. On je vrhunski profesionalac, radi izuzetno naporno svaki dan i uvijek s velikim osmijehom. Očito smo super zadovoljni što smo ga sada uspjeli osigurati za četiri sezone", izjavio je tehnički direktor kluba Sjoerd Ars

Pandur je rođen 2000. godine u Rijeci i izdanak je kluba s Rujevice. U dresu Rijeke eksplodirao je u sezoni 2019/20, što mu je donijelo transfer u obližnju Veronu za 1,2 milijuna eura. No, tamo se suočio s nedostatkom minuta, čestim problemom brojnih mladih talenata koji se probijaju u inozemstvu. U dvije sezone u Veroni, Pandur je skupio samo 11 nastupa, od čega samo sedam u Serie A, dok je još četiri puta stao na gol u utakmicama talijanskog kupa.

Prošlog ljeta, Pandura je na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa dovela Fortuna, a on je u intervjuu za Germanijak otkrio da su ga iz Sittarda pratili još dok je bio u Rijeci, no ponuda Verone bila je financijski isplativija za klub s Rujevice.


Zaobilaznim putem Pandur se, ipak, smjestio u Nizozemskoj, a nakon sjajne sezone, skrasit će se na duže vrijeme jer je Fortuna potpisala ugovor s njim do kraja sezone 2026/27. U dosadašnjem dijelu sezone, Pandur je na vrata Fortune stao 27 puta, primio 46 golova i šest puta sačuvao mrežu netaknutom. Otkup ugovora zaradio je brojnim obranama, a čak je sedmi golman Eredivizije po broju obrana (97 u 27 utakmica). Uvelike je pridonio mirnoj sezoni Fortune, koja je četiri kola prije kraja osigurala da neće izravno ispasti iz lige, dok su na najboljem putu i da izbjegnu 16. mjesto koje vodi u dodatno razigravanje za ostankom.

Za kraj spomenimo i kako je Pandur u skupio četiri nastupa za U21 reprezentaciju Hrvatske, dok na debi u seniorskoj vrsti još uvijek čeka.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivor PandurFortuna Sittardnogometni transferiEredivisie

Ostale Vijesti