Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Službeno: Treći najtrofejniji izraelski klub pojačanje pronašao u 1. NL, doveli su bivšeg igrača Dinama i Osijeka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 12:45

U prvom dijelu sezone je bio najbolji asistent te ponajbolji igrač svoje momčadi.

Nakon dvije godine provedene u klubu, Hrvoje Ilić napustio je BSK Bijelo Brdo te će karijeru nastaviti u trećem najtrofejnijem izraelskom klubu, Hapoel Tel Avivu. Riječ je o klubu koji je osvojio 13 naslova prvaka Izraela (posljednji 2010. godine), a pojačanja u veznoj liniji su im neophodna nakon što su se ozlijedili Pablo Gonzalez i Hisham Layous. Hapoel je ljetos doveo slovenskog napadača Alena Ožbolta (Slovan Bratislava, 200 tisuća eura), prodavali su nekoliko igrača od kojih se najviše ističu Daron Leidner (Olympiacos, dva milijuna eura) te Osher Davida (Standard, 1.6 milijuna eura), a Ilić se Crvenim demonima (klupski nadimak) priključuje u dosta teškoj situaciji budući da se trenutno nalaze 11. mjestu izraelskog prvenstva, a povrh svega su posljednju utakmicu izgubili s uvjerljivih 6:0 od Hapoel Be'er Sheve.

Hrvoje Ilić je 2013., sa samo 14 godina, prešao iz Osijeka u Dinamo, a nakon što se jedno kratko vrijeme okušao u talijanskoj Pescari, u ljeto 2017. se ponovno vraća u Osijek. Igrao je za drugu momčad, bio na posudbama u Dugopolju i Bijelom Brdu, da bi onda Bijelo-plave napustio u siječnju 2020. kad je otišao u Siget. Nakon godinu dana u dresu Hrvatskog dragovoljca, Ilić je prihvatio poziv BSK Bijelog Brda gdje je u protekle dvije godine bio jedan od najboljih igrača, a njegove dobre igre primijetili su u redovima izraelskog kluba koji je 23-godišnjeg veznjaka odlučio angažirati kako bi im pomogao u kreaciji i kako bi im pomogao da se što prije maknu iz veoma opasne zone u kojoj se sada nalaze.

Središnji veznjak je ove sezone u 15 nastupa za BSK u 1. NL skupio pet asistencija, a u novom klubu vodit će ga srpski stručnjak Slobodan Drapić koji je najveći dio svoje igračke i trenerske karijere proveo u Izraelu.

Ilić je postao osmi Hrvat koji u povijesti Hapoel Tel Aviva, posljednji je bio Damir Šovšić, a najveći trag u klubu su ostavili Davor Rupnik i Dean Računica. (I.A.S.)



Tagovi

Hrvoje IlićBSK Bijelo BrdoHapoel Tel AvivIzraelizraelsko prvenstvo

Ostale Vijesti