SLUŽBENO: Šunjić potpisao za Birmingham City: "Oduvijek mi je bio san zaigrati u Engleskoj"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.07.19. | 19:32

Odličan posao modrih.

 

Mladi hrvatski reprezentativac Ivan Šunjić potpisao je za Birmingham City.

Dosadašnji motor Dinama zatražio je od kluba prodaju u Englesku, što mu je bila velika želja, a u Dinamu su mu izašli u susret.

Hrvatski prvak će od transfera zaraditi 8 milijuna eura plus bonusi, a dobit će između 20 i 30 posto od budućeg transfera, što je ovosezonski rekord iz HNL-a.

Šunjić je za Dinamo odigrao samo 44 utakmice i zabio dva gola, ali je odlučio otići te se pridružio Krovinoviću i Slugi, koji su također u ovom prelaznom roku pojačali klubove u Championshipu.

Igrač se obratio javnosti te izniio svoje osjećaje u ovom za njega važnom trenutku.

„Danas sam potpisao ugovor za Birmingham City. U meni se miješaju osjećaji. Koliko sam sretan zbog nastavka karijere u Engleskoj, što mi je oduvijek bio san, toliko sam i tužan zbog odlaska iz svog Dinama i Zagreba. No, to je život profesionalca, koji sam prihvatio kada sam odlučio baviti se najboljim poslom, na svijetu – nogometom. Uvijek ću pamtiti trenutke iz prošle sezone kad smo na krilima navijača rušili rekorde i neugodne tradicije. Svoj san da istrčim na punom Maksimiru u dresu Dinama sam ostvario i sad mogu mirne duše otići ususret novim izazovima u karijeri“ – rekao je sad već bivši igrač Dinama.

Posebno je zahvalio svima koji su utjecali na njegovu karijeru.

„Ovim putem se zahvaljujem svima koji su bili dio mog puta. Od Španskog, Zagreba, Lokomotive i posebno Dinama. Veliko hvala treneru Bjelici, stručnom stožeru, mojim suigračima iz Dinama te upravi i zaposlenicima kluba. Svim trenerima koji su radom i trudom utjecali na mene i moju karijeru. Neću sad nabrajati imena, jer bi sigurno nekoga izostavio, a to ne želim“.

 „Želim se zahvaliti i osobama iz Birmingham Cityja koji su mi ukazali veliko povjerenje. Onog trenutka kada sam čuo da me žele, nisam dvojio ni sekunde. Engleska je san svakog nogometaša. Svim silama ću se truditi ispuniti očekivanja koja su stavljena pred mene i unaprijed se veselim uspjesima u novom dresu“.

„Na kraju veliko hvala mojoj obitelji koja mi je uvijek bila potpora na mom putu“ – dodao je za kraj Ivan Šunjić

(foto: Dinamo )

 


Tagovi

Ivan Šunjićtransferi

Ostale Vijesti