Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Službeno: Prosinečki doveo braniča Osijeka koji je igrao za Red Bull Salzburg

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 15:48

Ove sezone je za drugu momčad skupio 16 nastupa, a posjeduje hrvatsku i austrijsku putovnicu

Sezona je u Sloveniji i službeno završila. Prvak je Maribor. Viole su u posljednjem kolu upisale uvjerljivu i ključnu pobjedu protiv Mure, a kako Bravo nije došao do prijeko potrebnih bodova, momčad Radovana Karanovića je počela slaviti povratak na vrh slovenskog nogometa.

Negdje u prikrajku, s treće pozicije, sve budno prati Robert Prosinečki koji je nedavno zasjeo na vruću trenersku stolicu u Ljubljani kod Olimpije. Legendarni Žuti je uspio odraditi posljednjih osam prvenstvenih susreta uz pet pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, što je bilo dovoljno za treće mjesto ali i golicanje mašte navijača koji se nadaju trofeju iduće sezone.

Stoga ne čudi da su u slovenskog metropoli predstavili prvo pojačanje. Riječ je o 20-godišnjem Mateu Karamatiću! Hrvat s austrijskom putovnicom proveo je posljednje dvije godine u Osijeku gdje je nastupao za drugu momčad. Riječ je o stoperu koji je ove sezone skupio 16 nastupa, prošle nešto više, njih 22.

Zanimljivo, Mateo, rođen u Austriji, svoje je prve nogometne korake napravio u Red Bull Salzburgu gdje je dio omladinske selekcije prošao s danas itekako popularnim Lukom Sučićem koji nastupa za prvu momčad Red Bulla. Karamatić je potpisao ugovor do 2025. godine i tako se priključio mnogobrojnoj slovenskoj koloniji.


Tagovi

Mateo KaramatićOlimpija LjubljanaOsijek II

Ostale Vijesti