DAN MULLAN/Action Images
DAN MULLAN/Action Images

Službeno: Martin Odegaard ima novi klub, odšteta 35 milijuna eura (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 09:31

Jedan od najtalentiranijih ofenzivnih veznjaka u nogometu napušta Real Madrid nakon šest i pol godina.

Dogodilo se to u zimu 2015. godine. Iako je njegova tržišna vrijednost već tada bila četiri milijuna eura, ponuda od 2,8 milijuna eura koliko su čelnici kraljevskog kluba stavili na stol Stromsgodseta jednostavno je bila predobra za nekog tko je tad bio u prvom razredu srednje škole.

Odegaard je krajem 2014. godine postao najmlađi igrač u povijesti norveškog prvenstva, a da sve to nije bilo slučajno vidi se po svemu što je do danas i ostvario. Ovaj 22-godišnjak danas je i službeno zgotovio svoj transfer u Arsenal, klub u kojem je u proljetnom dijelu prošle sezone bio na posudbi. Kapetan Norveške igrao je dobar nogomet, Arteta je uvijek bio sklon igračima tog profila budući da je i sam težio nogometu kakvog igra Odegaard, stoga sve ovo ne iznenađuje.

U Realu, jasno, nije bilo mjesta za njega, iako treba reći da ga se moglo naći. Odegaardu treba kontinuitet, treba ga se čekati, treba mu se dati mogućnost da pogriješi. Real, usprkos svom silnom uvjeravanju u suprotno, nije jedan od takvih klubova.

Odegaard je prije definitivnog odlaska iz Reala bio na brojnim posudbama. Heerenveen, Vitesse, Real Sociedad, Arsenal… Najbolje je igrao u Vitesseu, ali u Arsenalu vjeruju da će sjeverni dio Londona biti idealno mjesto za nastavak njegove karijere.

Norvežanin je četvrto pojačanje Topnika ovog ljeta. White (58.5 milijuna eura), Lokonga (17.5) i Tavares (8.0) igrači su s kojima se Odegaard još uvijek nije upoznao, ostale sve zna. U suprotnom smjeru, daleko od Emiratesa, otišao je Willock (29.4) koji je postao novi igrač Newcastlea, Luiz je postao slobodan igrač, a za kraj tu su i Guendouzi, Saliba i Iliev koji su otišli na posudbe. Prva dvojica u Marseille, 26-godišnji vratar u Sered.

S novim klubom Odegaard je potpisao četverogodišnju ugovor, a ovim transferom postao je i najskuplji Norvežanin u povijesti ostavivši iza sebe Bergea (23 milijuna eura, Sheffield United), Sorlotha (20 milijuna era, RB Leipzig) i Halaanda (20 milijuna eura, BVB).



Tagovi

Martin OdegaardArsenalReal Madrid

Ostale Vijesti