BELGA PHOTO JOHAN EYCKENS BELGA/PIXSELL
BELGA PHOTO JOHAN EYCKENS BELGA/PIXSELL

Službeno: Hrvatski stoper potpisao za nizozemskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.12.22. | 15:54

U novom klubu će ga dočekati Ivor Pandur.

Nakon što je posljednjih nešto manje od pola godine proveo u statusu slobodnog igrača, bivši stoper Hajduka Stipe Radić pronašao je novog poslodavca. Talentirani stoper priključio se nizozemskoj Fortuni, trenutno 12. momčadi Eredivisie, s kojom je potpisao 1.5-godišnji ugovor, s tim da klub ima opciju produljiti ugovornu obvezu do ljeta 2025. godine.

Stipe Radić je sa samo 11 godina stigao u Hajduk iz Solina, u splitskom velikanu se zadržao sve do veljače 2021. kad za 240 tisuća eura prelazi u belgijski Beerschot. Godinu i pol dana zadržao se u Belgiji, ali nakon što je klub ispao u Challenge Pro ligu, Radić je kao slobodan igrač napustio klub. Zanimljivo, iz Beerschota su pokušali zaustaviti njegov odlazak, smatrali su da imaju pravne argumente kako bi Radić bio njihov igrač do kraja ove sezone, ali na kraju je Stipe Radić s čistim papirima dogovorio prelazak u Fortunu s kojom trenira proteklih 10-ak dana.

U novom klubu Stipu Radića dočekali su Ivor Pandur, bivši vratar Rijeke koji je na posudbi iz Verone do kraja sezone (Fortuna ima mogućnost prvootkupa ugovora) te Ivo Pinto, nekadašnji desni bek Dinama. Uvjerljivo najveće ime u redovima Fortune je nekadašnji turski reprezentativac Burak Yilmaz (36) koji je ljetos stigao u klub kao slobodan igrač iz Lillea.

Grčki branič Siovas je do daljnjeg ‘out’ pa je tako treneru Juliju Velasquezu bio potreban novi centralni branič. Radić (I.A.S.)



Tagovi

Stipe RadićFortuna SittardEredivisie

Ostale Vijesti