Službeno: Gorica prodala neizostavnog člana udarne postave

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.12.19. | 09:13

Karijeru nastavlja u inozemstvu.

Kako su objavili preko svojih službenih kanala, HNK Goricu je napustio jedan standardan član njihove udarne postave.

Riječ je o rekorderu po broju dobivenih žutih kartona u Prvoj HNL u jednoj sezoni, Mariju Marini. Iskusni veznjak otišao je u azerbajdžanski FC Sabah kojeg vodi hrvatski trener Željko Sopić, a visina odštete iznosi sto tisuća eura.

Tridesetogodišnji defanzivni veznjak bio je jedna od ključnih figura u sastavu Gorice pri ulasku u Prvu HNL, a standardno mjesto u veznom redu sačuvao je i dolaskom trenera Sergeja Jakirovića na početku prvoligaške avanture. Upravo to je utjecalo na to da ga Gorica pusti u Azerbajdžan, iako sportski direktor Mindaugas Nikoličius nije bio sklon toj opciji zbog iznimne važnosti Marine u veznom redu.

Ipak, u dogovoru s predsjednikom Črnkom odlučeno je da Marina dobije pozitivno svjetlo u slučaju isplate odštete kako bi ostvario financijski unosniji angažman, nego što bi ga ostvario u Gorici.

„Nažalost, došlo je vrijeme za rastanak, za novu stranicu u mom životu i karijeri. Proveo sam prekrasno razdoblje u HNK Gorici, vrijeme u kojem smo postigli vrhunske rezultate i nadam se da će klub nastaviti ići u tom smjeru. Zahvaljujem svima, apsolutno svakom članu kluba, od predsjednika do čistačica, a najviše hvala mojim suigračima i stručnom stožeru na čelu s trenerom Jakirovićem“, rekao je za klupske stranice nekadašnji igrač Širokog, Šibenika i Imotskog, koji je karijeru započeo u kninskoj Dinari.

 

 

 

 

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)


Tagovi

FC SabahHNK GoricaMario Marina

Ostale Vijesti