Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Službeno: Dominik Kotarski prešao iz Ajaxa u Goricu za milijun eura (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 17.06.22. | 15:12

Prvi vratar U21 reprezentacije više nije član nizozemskog giganta.

Dominik Kotarski više nije igrač Ajaxa, potvrđeno je na službenim stranicama nizozemskog kluba. Kotarskog je otkupila Gorica u kojoj je prošle sezone bio na posudbi za milijun eura, ali očekuje se da ga Gorica dalje transferira te da 'posrednički' na njemu dodatno zaradi.

Kotarski je dijete Dinama, a u Ajax je otišao za velikih dva milijuna eura u siječnju 2018. godine. Branio je za drugu momčad Kopljanika koja se natječe u tamošnjem drugom rangu natjecanja, a prošao je i kroz sve mlađe uzraste reprezentacije. Po dolasku u Amsterdam potpisao je 5.5-godišnji ugovor pa je tako za njega Gorica morala platiti odštetu, ali iako nema službene potvrde, za očekivati je da je Gorica već pronašla 'kupca' za Kotarskog te da će na 22-godišnjaku iz Zaboka ostvariti lijepu zaradu.

Zasad nije poznat iznos za kojeg je Gorica otkupila Kotarskog, baš kao što se u strogoj tajnosti čuva ime klube gdje bi Kotarski trebao biti transferiran, s tim da je otprije poznato da ga u svoje redove želi dovesti PAOK.

Podsjetimo, Kotarski je ove sezone za Goricu skupio 28 nastupa, primio je 38 pogodaka, a u 8 utakmica je mrežu sačuvao netaknutom. Njegova tržišna vrijednost iznosi 1.5 milijuna eura.



Tagovi

Dominik KotarskiHNK GoricaAjaxnogometni transferiGermanijak transferitransferrukometni transferitransferi

Ostale Vijesti