Službeno: Dinamo prodao igrača iz prve postave u talijanskog prvoligaša (VIDEO, FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.06.19. | 16:39

Rrahmani je u HNL stigao prije četiri godine kada ga je bez odštete iz albanskog Partizanija doveo tadašnji prvoligaš RNK Split.

Dobre igre na Parku mladeži nisu prošle ispod radara pa je tako ovaj branič koji je između ostalog i standardni reprezentativac Kosova potpisao ugovor sa Dinamom. Cijena transfera iznosila je 1,6 milijuna eura.

Iz Dinama su ga odmah poslali na posudbu u Lokomotivu gdje je također pružao veoma dobre igre pa su ga nakon jednogodišnje posudbe u ljeto 2017. odlučili vratiti na Maksimir. Protekle dvije sezone Rrahmani je skupio veliki broj utakmica, a osim stoperske pozicije treneru Bjelici je kako može pokriti i neke druge pozicije što je strategu Modrih bilo iznimno važno. Rrahmani je tako mnogo utakmica prošle sezone odigrao na poziciji lijevog braniča, usprkos činjenici što je pšrije toga igrao samo i isključivo poziciju srednjeg braniča i usprkos činjenici da je ovaj 25-godišnjak iz Prištine prirodni dešnjak.

 

 

Za Dinamo je skupio ukupno 55 utakmica, a u listu strijelaca upisao se četiri puta. Treba nadodati kako ovaj branič ima dva nastupa za reprezentaciju Albanije i 19 nastupa za reprezentaciju Kosova. Jedan od tih pogodaka koje je zabio za Dinamo bio je iznimno poseban, budući da se radilo o 2000. pogotku Dinama u HNL-u, a taj pogodak zabio je upravo svojoj bivšoj momčadi, zagrebačkoj Lokomotivi.

S novim prvoligašem Amir je potpisao četverogodišnji ugovor, a nagađa se kako će Verona Dinamu na račun odštete morati uplatiti nešto više od dva milijuna eura.

(foto:pixsell)

 


Tagovi

Amir RrahmaniDinamo ZagrebVeronaLokomotiva ZagrebSplit

Ostale Vijesti