HNK Gorica
HNK Gorica

Službeno: Bivši vratar Chelseaja je novi vratar Gorice!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.06.22. | 20:20

Ono što smo najavili, obistinilo se.

Kao što smo u već nekoliko navrata napisali, sada je dobilo i službenu potvrdu. Karlo Žiger, 21-godišnji zagrebački vratar koji je branio boje Chelseaja novi je član Gorice, objavio je turopoljski prvoligaš na svojim službenim stranicama. Žiger je potpisao ugovor s Goricom do 2026. godine.

Priopćenje kluba prenosimo u cijelosti...

"Osjećam se odlično što sam došao ovdje, Gorica je najbolji klub koji sam mogao izabrati za moj daljnji razvoj. Branio sam proteklog vikenda drugo poluvrijeme u prijateljskoj utakmici protiv Varaždina, dečki su odlični i jedva čekam priključiti im se na sutrašnjem treningu", rekao je Karlo nakon što je stavio potpis na četverogodišnji ugovor s klubom. Karlo je u redovima londonskog Chelseaja branio za mlađe selekcije, a s U-19 ekipom igrao u finalu juniorske Lige prvaka 2019. godine. 

"Tata mi je bio golman tako da sam i ja kao klinac odmah stao na gol. Karijeru sam započeo u NK Zagrebu sa sedam godina, pet godina kasnije preselio sam s obitelji u London i nastavio braniti za mlađe selekcije Chelseaja. Imao sam i jednu posudbu u Engleskoj, to je bila jedna utakmica koju sam morao odraditi da osjetim seniorski nogomet", kazao je Karlo, koji je posljednju sezonu proveo je na posudbi u slovenskom drugoligašu NK Rudar Velenje.

"Za Rudar Velenje sam upisao 16 nastupa, a najbolji prijatelj i cimer u Sloveniji bio mi je Juraj Spudić, bivši igrač Gorice koji mi je ispričao puno pozitivnih stvari o klubu". 

Upisao je 15 nastupa u kockastom dresu za U-17, U-18 i U-19 hrvatsku reprezentaciju, a o svojim ciljevima u novom klubu priča vrlo odlučno:

"Vjerujem da ćemo odraditi uspješnu sezonu, boriti se za vrh, a moja želja je nametnuti se od početka sezone i postati broj jedan", istaknuo je Karlo, koji je zato i odabrao broj 1 na dresu.

Karlo, želimo ti puno uspjeha u našem klubu, dobro nam došao!



Tagovi

HNK GoricaPrva HNL

Ostale Vijesti