Službeno: Bivša „desetka“ Rijeke karijeru nastavlja na Cipru

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 10:13

Mnogi su od njega očekivali puno, puno više...

Ovaj plemeniti veznjak dvije je godine branio boje Rijeke, a bio je član i povijesne generacije koja je u sezoni 16./17. osvojila duplu krunu hrvatskog prvenstva. Iako ima svega 26 godina, mnogi su od njega očekivali puno više, ali omaleni veznjak, kojeg je Rijeka svojevremeno platila 500 tisuća eura, na neki je način ostao dužan rujevičkoj publici, iako svakako treba naglasiti kako je u određenim utakmicama pokazao kako je riječ o iznimno kvalitetnom igraču.

Matei je karijeru započeo u Steaui Bukurešt, a prije nego li je stigao u HNL branio je boje Unireae Urziceni, talijanske Cesene i ukrajinskog Volyn Lutska.

U siječnju 2016. godine, nakon dugotrajnih pregovora, zamjenik sportskog direktora NK Rijeke, Ivan Mance, uvjerio je omalenog veznjaka kako je klub s Kvarnera idealno mjesto za nastavak njegove karijere pa je tako Matei stigao u HNL, iako je, navodno, imao i financijski izdašnije ponude nekih drugih klubova.

Za Rijeku je u svim natjecanjima skupio ukupno 52 nastupa, a pritom se u listu strijelaca upisao u sedam navrata. Iako je, bez ikakve sumnje, Matei kvalitetan igrač, njegov stil igre nije nešto što je odgovaralo taktičkim zahtjevima Matjaža Keka pa ga je tako Rijeka u siječnju 2018. godine prvo poslala na posudbu u Astru Giurgiu, da bi ga na kraju sezone prodala u klub iz UAE-a, Ittihad Kalbu.

Na Bliskom istoku omaleni veznjak zadržao se svega šest mjeseci nakon čega je odlučio da je vrijeme za povratkom u domovinu gdje je prvo branio boje Steaue (odnosno FCSB-a), a kasnije i Astre Giurgiu.

Matei, koji je prošao sve mlađe kategorije rumunjske izabrane vrste, u Apollon stiže kao slobodan igrač, a još uvijek nije poznato na koliko je dugo potpisao ugovor sa svojim novim poslodavcem. Iako je za vrijeme igranja u Rijeci bio vrijedan 1,5 milijuna eura, tržišna vrijednost 26-godišnjeg veznjaka sada iznosi 700 tisuća eura, a u svojem novom klubu nosit će dres s brojem 93.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FOfficialApollonFC%2Fvideos%2F586016645520499%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Florentin MateiRijekaApollontransferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti