Slutsky nadmudrio Hodgsona - Rusi u zadnjoj sekundi uzeli bod Englezima!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.06.16. | 23:22

Engleska i Rusija su u najiščekivanijem susretu dana odigrali 1-1 na Velodromeu.

 

Koliko god je apsurdno i lijeno reći da je utakmica između Engleske i Rusije prva „prava“ utakmica na turniru, činjenica je da se ovaj ogled iščekivao više nego dosadašnji. Mlada Engleska je uzbudljiva momčad, a iskusna Rusija na čelu sa Slutskim uvijek može – čak i ovako desetkovana u vezi – pomrsiti račune. Tako je i bilo.

>> UŽIVO: Engleska - Rusija: Rusi u dramatičnoj završnici uzeli bod! (1-1)

Engleska je bolje otvorila susret, djelovalo je kao da Rusi nisu povezani i da se teško nose sa razigranim Englezima, pogotovo sa Walkerom na desnoj strani, koji je u suradnji s Lallanom izneređivao rusku obranu. Nakon nekih pola sata djelovalo je da su se Rusi konsolidirali; i iako je Engleska i dalje dominirala, utakmica je ušla u mirnije vode.

Rooney je također odigrao vrlo solidnu utakmicu, bio je itekako prisutan u igri; ne samo putem odličnih dubinskih pasova, već i udarcima iz daljine.

Drugo poluvrijeme je ponudilo sasvim drugačiju sliku. Englezi kao da su stali, dok se ponovno potvrdio odličan pristup Leonida Slutskog. Rusi su djelovali samouvjereno, kompaktno i s vrlo efikasnim i razrađenim presingom na koji Englezi i nisu imali više tako efikasan odgovor. Također, Slutsky je mnogo bolje mijenjao od kolege mu Hodgsona; Sterling je na terenu proveo barem 15 minuta previše.

Ali, sve je presjekao Erik Dier u 72. minuti. Schennikov se podmetnuo pred Dele Allija i zaradio žuti karton. Lopta je bila na nekih petnaest metara, Dier je odlično opalio kraj dvojbeno postavljenog živog zida, ali i inače solidnog Akinfeeva i to je bilo 1-0 za Englesku. Akinfeev je nastavio loš trend vratara na ovom prvenstvu, makar se stvarno mora priznati da je Dierov udarac bio fantastičan.

 

Nakon toga je izgledalo da utakmica ide u mirnije vode, a da Englezi idu na zatvaranje. Međutim, dok su Englezi stali, Rusi su nastavili na krilima svježih igrača i to im se isplatilo. Veteran Berezutskiy je u drugoj minuti sudačke nadoknade fantastično osvojio skok upućen u maniri „svijeće“, prebacio loptu preko Harta, gdje se našao Glushakov koji je imao lagan posao gurnuti loptu na crti u mrežu.

Slutsky je nadmudrio Hodgsona, Englezi su po tko zna koji put sami sebi pucali u nogu i izgubili već upisana tri boda, dok će Rusima ovo biti velika motivacija ususret nastavka turnira.

 

Nažalost, ružne scene koje smo gledali posljednja tri dana po ulicama Marseillea su se nastavile i na tribinama. Izvještaji s lica mjesta govore o neredima na tribinama nakon posljednjeg sudačkog zvižduka. Nadajmo se da je to bilo zadnje od takvih događaja na zasad uzbudljivom Euru…

(Foto: Action Images)


Tagovi

Leonid SlutskyRoy Hodgsoneuropsko prvenstvo u nogometu 2016Ruska nogometna reprezentacijaEngleska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti