Slavni Kamerunac sve iznenadio: Eto'o se bacio u trenerske vode!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 16.12.15. | 14:56

Bivši kapetan kamerunske reprezentacije i jedan od najboljih afričkih nogometaša svih vremena Samuel Eto'o je imenovan privremenim igračem-menadžerom u turskom Antalyasporu.

34-godišnji napadač se u lipnju priključio Antalyasporu s kojim je potpisao trogodišnji ugovor, a dobio je priliku voditi momčad u tri utakmice.

Na toj je poziciji naslijedio Yusufa Simseka, čiji je ugovor završen sedmog prosinca nakon dogovora obiju strana.

Čelnici Antalyaspora će odluku o tome hoće li Eto'ou ponuditi za stalno poziciju trenera u momčadi donijeti nakon zimske stanke.  

Eto'ou će u novoj ulozi pomagati i asistirati tehnički direktor kluba, Mehmet Ugurlu, obzirom da je Kameruncu ovo prvi ovakav posao i prvi doticaj s trenerskom ulogom.

Potez bivšeg igrača Real Madrida, Barcelone, Intera i Chelseaja je mnoge iznenadio. Ove je sezone priji strijelac lige sa 13 pogodaka iz 15 utakmica, ali Antalyaspor ne bilježi očekivane rezultate. Najavljivala se borba za vrh ljestvice, pa i plasman u Ligu prvaka, planiralo se dovesti i Ronaldinha, no sve je propalo...

Jedan od njegovih bivših suigrača u reprezentaciji Patrick M'boma je priznao kako je iznenađen što se Eto'o tako rano bacio u trenerske vode, ali i naglasio:

Znao sam da je imao u svojim planovima postati trener. Rekao mi je to još prije dosta godina. Ali ono što znam je da nema iskustva. Nadam se da će biti dobar trener, ali ne znam. Ima osobnost i znanje, ali nisam siguran hoće li imati strpljenja. Ako može poboljšati ona područja na kojima je slab, mogao bi biti uspješan“, rekao je M'boma BBC-u.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Samuel Eto'oAntalyaspor

Ostale Vijesti