Screenshot
Screenshot

Slaven Bilić nakon pobjede: ”Presudile su dvije odluke izbornika”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 00:24

Bivši izbornik prokomentirao je veliku pobjedu Vatrenih.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u finalu Lige nacija! Izabranici Zlatka Dalića odigrali su senzacionalnu partiju i s 4-2 pobijedili Nizozemsku nakon produžetaka. Iako smo primili gol u zadnjem napadu regularnog dijela utakmice, to nije poremetilo hrvatske reprezentativce koji su u dodatnih 30 minuta zabili dva gola, a kako su nizali prilike, mogla se još pokola lopta zakotrljati u mreži Bijlowa.

U studiju Nove TV utakmicu je prokomentirao bivši izbornik Slaven Bilić.

Bili smo sterilni u prvom dijelu, ali nisu ni Nizozemci bili nešto aktivni u prvom dijelu, tvrda, dosadna utakmica. Kad traje 120 minuta, izgleda kao da je 1. poluvrijeme bilo jučer. Opet ponavljamo iste riječi – energija, kvalitet, snaga, volja, klupa, fantastična izvedba i strašan uspjeh Hrvatske.”

Hrvatska, kada uđe u produžetke, redovito odigra odlično.

Ovo je deja vu. Već se to dogodilo, ova generacija je ovakve utakmice prošla, ovaj stožer zna kako reagirati, nema panike.”

Vatreni su izgledali svježije u produžecima.

To kao da pričamo po stoti put. Gledaš Brozovića četiri dana nakon finala Lige prvaka, pa Modrića koji odigra 120 minuta. To nije normalno, gdje oni nalaze tu energiju.”

Bivši hrvatski izbornik istaknuo je dvije izborničke odluke koje su presudile.

Odluke izbornika i stožera bile su ključne. Prva je odluka Dalića i njegovih pomoćnika da izvade Šutala i stave Petkovića, time ne samo da rješavaju utakmicu zbog gola i izborenog kaznenog udarca Petkovića, nego je Petković uspio zadržati loptu i dati predah obrani. Druga odluka je nizozemskog izbornika da nakon prvog produžetka Van Dijka šalje u napad, a oni su ipak preko Van Dijka i De Jonga kombinirali i slali lopte na krila, odakle su centrirali u nekoliko navrata i kreirali opasnost.” (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaFinal Four Lige nacija 2023Liga nacijaSlaven Bilić

Ostale Vijesti