REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Škotska se revanširala Ukrajini za dodatne kvalifikacije i preuzela čelo ljestvice, Clark sjajno pogodio sa zamjenama

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.09.22. | 22:43

Škoti su sva tri pogotka zabili u posljednjih 20 minuta.

Reprezentacija Škotske svladala je Ukrajinu u Ligi nacija B s 3:0 i dva kola prije kraja preuzela vrh tablice s devet bodova, dva više od Ukrajine, s kojom ponovno igra u posljednjem kolu (27. rujna), i pet više od Republike Irske koju ugošćuje za tri dana u Glasgowu (24. rujna). Podsjetimo, Ukrajina je nedavno svladala Škotsku u Glasgowu s 3:1 i izbacila je iz dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon prvog poluvremena u kojem su Škoti uputili jedini udarac u okvir gola, drugo je bilo puno dinamičnije, domaća momčad krenula je opsjedati suparnički gol, a obranu Ukrajine slomila je u 80. minuti kada je zabio John McGinn. Deset minuta kasnije prednost Škota udvostručio je Lydon Dykes, koji je ušao u 76. minuti, a isti igrač postavio je konačni rezultat u 87. Zanimljivo, u oba navrata, direktno iz kornera, asistirao mu je Ryan Fraser, igrač koji je ušao s Dykesom u igru u 76.

Nakon uvjerljive pobjede nad Ukrajinom u Glasgowu, Škotska može već u subotu osigurati plasman u višu ligu ako pobijedi Irsku, a Ukrajina ne pobijedi Armeniju. Škotskoj je za plasman u gornju diviziju dovoljna i pobjeda nad Irskom te remi s Ukrajinom u posljednjem kolu. Ukrajinci svakako moraju svladati Škote u posljednjem kolu, ako Škotska u subotu odigra najmanje neriješeno s Irskom koja također ima šanse za plasman u A diviziju - mora pobijediti u obje utakmice, nadati se da Ukrajina neće pobijediti Armeniju, a onda da će remizirati sa Škotskom. No, po svemu sudeći Irci će se s Armenijom boriti za ostanak u skupini, u posljednje kolu u Dublinu.

Raspored Skupine 1 Lige nacija B:

24. rujna Škotska - Irska, 20.45

24. rujna Armenija - Ukrajina, 20.45

27. rujna Ukrajina - Škotska, 20.45

27. rujna Irska - Armenija, 20.45



Tagovi

Liga nacijaškotska nogometna reprezentacijaUkrajinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti