KIM KYUNG-HOON/Action Images
KIM KYUNG-HOON/Action Images

Skočić izgubio prve bodove, Jradi asistirao za pobjedu Libanona, Japan i dalje neosvojiv za Australce (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.10.21. | 20:35

Odigrano je četvrto kolo zadnje runde azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Danas je odigrano četvrto kolo azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Podsjetimo, iz svake skupine dvije reprezentacije ostvarit će direktni plasman u Katar, a trećeplasirane reprezentacije skupina idu u doigravanje iz kojih pobjednik ide u interkontinentalni playoff u kojem će se još nalaziti predstavnici Južne Amerike, Sjeverne Amerike i Oceanije.

U skupini A igrao se derbi između dvije vodeće momčadi skupine i dva najveća favorita za prolaz u drugi krug. Iran, kojeg vodi hrvatski strateg Dragan Skočić odigrao je 1:1 s Južnom Korejom i tako zadržao dva boda prednosti pred prvim pratiteljem. Ovo su prvi izgubljeni bodovi Skočića nakon 10 uzastopnih pobjeda.

Korejce je u vodstvo doveo njihov najbolji igrač Heung Min Son u 48. (VIDEO), a Iranu je vrijedan bod donio kapetan i igrač Feyenoorda Alireza Jahanbakhs u 76. (VIDEO). Dinamov bek Sadegh Moharrami odigrao je svih 90 minuta za reprezentaciju Irana.

Iran u idućem kolu gostuje kod Libanona koji je s 2:3 pobjedom nad Sirijom u Ammanu ostvario prvi trijumf u kvalifikacijama. Sirija je povela u 20., a Libanon je preokrenuo u sudačkoj nadoknadi dvama pogocima Mohamada Kdouha, od kojih je posebno impresivan bio drugi (VIDEO), a treći gol za goste zabio je Soony Saad na asistenciju bivšeg Hajdukovca Bassela Jradija u 53. (VIDEO). Konačni rezultat postavio je Al Somah 11 minuta kasnije.

Dramatično je bilo u dvoboju Ujedinjenih Arapskih Emirata i Iraka. Emirati su na odmor otišli s minimalnom prednosti pogotkom Caneda, a Irak je preokrenuo u završnici dvoboja autogolom Al Attasa i pogotkom Husseinija. No, UAE je stila do boda pogotkom Ali Ahmed Mabkhouta u 94. minuti dvoboja.

Azijske kvalifikacije za SP 2022 - Skupina A:

Iran - Južna Koreja 1:1

UAE - Irak 2:2

Sirija - Libanon 2:3

U derbiju skupine B Japan je nanio prvi poraz Australiji i tako popravio svoj bodovni konto nakon što su Kamikaze u prva tri kola osvojile svega tri boda. Australija inače na pobjedu protiv Japana čeka od 2009. godine. Od tada su odigrali devet međusobnih utakmica, Japan je upisao sedam pobjeda, a dvije utakmice završile su neriješeno.

Japan je u vodstvo doveo Tanaka, igrač Fortune iz Dusseldorfa (VIDEO). Izjednačio je Ajdin Hrustić (VIDEO) prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca u 70. Golman gostiju u 76. imao je dvije čudesne obrane (VIDEO), no u 85. nije mogao spriječiti pogodak. Pobjedu Japanu donio je Aziz Behich autogolom u 85. (VIDEO). Za Australiju su od prve minute zaigrali Tom Rogić i Fran Karačić.

Na čelo ljestvice skočila je Saudijska Arabija koja je teže od očekivanog svladala Kinu 3:2. Saudijci su na odmor otišli s 2:0 prednosti pogocima Al Naija u 15. i 38. (VIDEO). Goufu je smanjio u prvoj minuti nastavka (VIDEO), a kada je Al Brikan u 72. zabio za 3:1 (VIDEO), činilo se da će Saudijci rutinski upisati četvrtu pobjedu u kvalifikacijama. No, Wu Xi je golom u 87. zakomplicirao situaciju nakon velike greške saudijskog golmana (VIDEO), ali Kina nije mogla više od minimalnog poraza unatoč devet minuta sudačke nadoknade.

Azijske kvalifikacije za SP 2022 - Skupina B:

Japan - Australia 2:1

Saudijska Arabija - Kina 3:2

Oman - Vijetnam 3:1



Tagovi

Japanjapanska nogometna reprezentacijaAustralijaAustralska nogometna reprezentacijaKinaSaudijska ArabijaIraniranska nogometna reprezentacijaBassel JradiDragan Skočić

Ostale Vijesti