REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Sjeverni London večeras pripada Tottenhamu, hoće li i plasman u Ligu prvaka? (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 22:29

When the Spurs go Marching in.

Tottenham je večeras na svojem terenu svladao Arsenal s 3:0 u zaostaloj utakmici 22. kola, približio se Topnicima na bod zaostatka i prekinuo Arsenalovu seriju od četiri pobjede u nizu. Utakmica je bila riješena već nakon prvih 45 minuta. Apsolutni tragičar dvoboja je Arsenalov stoper Rob Holding koji je prvo skrivio kazneni udarac, a kojeg je realizirao Harry Kane, da bi u razmaku od sedam minuta zaradio dva žuta kartona te je Tottenham do druge minute nastavka zabio dva pogotka za konačni rezultat.

Nakon početnog ispitivanja snaga Spursi su poveli u 22. minuti iz kaznenog udarca kojeg je rutinski realizirao Harry Kane. Penal je izborio Heung Min Son kojeg je srušio Rob Holding. Pogodak Kanea za 1:0 pronađite OVDJE.

26-godišnji Arsenalov stoper potom je u 26. dobio prvi, a u 33. drugi žuti karton nakon što je laktom zaustavio Sona i tako, nakon skrivenog penala, ostavio svoju momčad na cjedilu. Arsenal je posljednjih sat vremena morao igrati s igračem manje. Video crvenog kartona pronađite OVDJE.

Brojčanu prednost Spursi su vrlo brzo uspjeli kapitalizirati. Lopta je došla do Harryja Kanea koji se oslobodio čuvara i u 37. pogodio za 2:0. Drugi pogodak Kanea pronađite OVDJE.

Do kraja poluvremena domaćini su zaprijetili preko opasnog Emersona Royala, a jedinu priliku u prvom dijelu Arsenal je imao u sam smiraj dvoboja kada je s ruba kaznenog prostora opalio Edward Nketiah, ali je Hugo Lloris izbio loptu u korner.

Sve je bilo riješeno u drugoj minuti nastavka. Kane je primio loptu u kaznenom udarcu gostiju, Gabriel je izbio loptu, ali samo do Sona. Epilog akcije ne trebamo pisati. Pogodak Tottenhama za 3:0 pronađite OVDJE.

Do kraja utakmice gledali smo jednosmjernu utakmicu. Tottenham je sigurno kontrolirao dvoboj, ali se nije previše trgao te do kraja utakmice nismo vidjeli novih pogodaka.

Derbi Sjevernog Londona danas je pripao Spursima, vidjet ćemo hoće li i mjesto u Ligi prvaka. U posljednja dva kola Arsenal gostuje kod Newcastlea i dočekuje Everton, a Tottenham dočekuje Burnley i gostuje kod Norwicha.

Premier liga, zaostala utakmica 22. kola:

Tottenham - Arsenal 3:0



Tagovi

TottenhamArsenalPremier ligaHarry KaneHeung-Min SonRob Holding

Ostale Vijesti