REUTERS/Andrew Boyers
REUTERS/Andrew Boyers

Sir Jim Ratcliffe odbio mogućnost kupnje Liverpoola, on s klupom iz Ligue 1 želi skinuti PSG s vrha

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.11.22. | 11:58

Želja navijača neće se ostvariti, jedan od najbogatijih Engleza i 140. najbogatiji čovjek svijeta po Forbesu ipak neće postati većinski vlasnik Liverpoola.

Ultrasi često vole isticati kako su oni 'protiv modernog nogometa', ali njihova borba protiv kapitalističkog svijeta često je donkihotovska. U njoj prednjače Nijemci koji ne propuštaju priliku da se obračunaju s onima koji nemaju razumijevanja za navijače, dok se Englezi sve više mire s realnošću i polako shvaćaju kako njihovi ideali neće ništa promijeniti. Sve više klubova ima strane vlasnike ili privatne investitore koji potom od klubove učine 'svojim igračkama', a od toga ne mogu pobjeći ni oni najveći.

Liverpool je posljednji u nizu klubova koji je u potrazi za novim vlasnikom i koji je stavljen na prodaju. Naravno, odmah se javilo mnoštvo zainteresiranih, najveći interes medija izazvala je izjava Conor McGregor koji je na društvenim mrežama istaknuo kako je zainteresiran.

"To bi bilo fantastično! Već sam zatražio informacije o ovome, čim sam čuo. Kakav preokret, kakav klub", napisao je McGregor.

Naravno, McGregor ne bi bio jedini vlasnik, već jedan od mnogih investitora budući da si on sam sigurno ne može priuštiti kupnju kluba, a čovjek za kojeg bi navijači voljeli da preuzme njihov klub, Sir Jim Ratcliffe, ipak je odbio mogućnost da preuzme engleskog velikana.

„Naša pozicija se poboljšala i napori koje ulažemo svakim danom su sve produktivniji. Fokusirani smo prema Nici gdje nam je cilj napraviti najbolji klub u Francuskoj koji će se boriti rame uz rame s PSG-om“, rekao je glasnogovornik engleskog milijardera koji je na Forbesovoj listi nalazi na 140. mjestu.

„Za nas je Nica bila puno bolja investicija nego kupovina jednog od klubova iz Premier lige“, dodao je glasnogovornik.

Za Ratcliffea se spominjalo da bi mogao preuzeti Manchester United, potom i West Ham, a prije nego što je Todd Boehly preuzeo Chelsea, Sir Jim Ratcliffe za kupnju londonskog kluba ponudio je 4.25 milijarda funti.

Inače, navijači Liverpoola su po društvenim mrežama pisali kako bi, ako se klub već mora prodati, prihvatili da novi vlasnik postane 70-godišnjak rodom iz Oldhama. Podsjetimo, Ratcliffe je, osim Nice, vlasnik i švicarskog drugoligaša Lausanne–Sporta. 


Tagovi

LiverpoolConor McGregor

Ostale Vijesti