Foto: Mozzart Sport
Foto: Mozzart Sport

Sinjski dijamant: “U Lazarevcu svi žele dresove Hajduka, a Srbija mora skratiti ligu da bi dostigla Hrvatsku”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.08.22. | 11:51

Bilo bi zanimljivo kad bi Zvezda igrala s Dinamom i Hajdukom, to bi bile sjajne utakmice, smatra Ante Vukušić

Napadač Kolubare iz Lazarevca Ante Vukušić dao je veliki intervju Mozzart Sportu, koji ga je početkom ljeta kad je stigao u Srbiju kao slobodan igrač, prethodni klub bio mu je Tuzla City (BiH), predstavio s onim poznatim hrvatskog tv-komentatora Drage Ćosića: “Vukušiću Ante, sinjski dijamante”.

Imao je, kaže, kontakt s ljudima iz Lazarevca još prethodni prijelazni rok, ali bivši napadač Hajduka, koji je ušao u legendu pogotkom Anderlechtu u 90. minuti, za pobjedu, kad je postao ‘Dijamant’, nije imao sređene papire. No, ovo ljeto je bio baš slobodan, Kolubara se javila i odlučio se na odlazak u Srbiju.

Dok nisam došao u Srbiju, nisam previše pratio Superligu. Gledao sam derbi, dvoboj Zvezde i Partizana svakoga privuče, ali ne više od toga. Sada sam stekao malo bolji uvid u sve, bolje poznajem i ostale momladi. Liga je kvalitetna, ali i dalje mislim da je hrvatsko prvenstvo ispred, i to zbog toga što se u njemu natječe manje klubova. U Hrvatskoj je deset klubova, u Srbiji ih ima previše. Liga se mora skratiti, kvaliteta je razvodnjena. Kada bi broj momčadi bio isti, lige bi bile podjednake. Previše je 16 klubova, nemaju svi kvalitetu.

Također, veli dalje Vukušić, igrači u hrvatskim klubovima su bolje plaćeni, govori o prosječnom klubu iz prvog ranga.

“Plaće su redovne, možda u jednom klubu kasni. Ali, kada se pogledaju platežno najmoćniji... Po meni je Zvezda trenutno uvjerljivo najjača. Bilo bi zanimljivo kada bi igrala s Dinamom i Hajdukom, to bi bile sjajne utakmice. Također i s Partizanom. Sve u svemu, Hrvatska i Srbija imaju najjača prvenstva na Balkanu”, dodaje Vukušić i naglašava:

Nema prevelike razlike između Hrvatske i Srbije. Borba za titulu je neizvesnija u Hrvatskoj, tamo se Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek bore, a u Srbiji su to uvijek Zvezda i Partizan. Sada se dobro radi u Vojvodini, Čukaričkom i TSC-u, pa ćemo vidjeti može li netko da se umiješa. Obje lige imaju po šest ili sedam dobrih momčadi, slična je to razina. Srbija treba skratiti ligu na deset klubova, tada će biti kao Hrvatska”.

Prepričava Vukušić srbijanskoj javnosti detalje iz svoje karijere, a začudilo ga je, kaže, koliko su poklonici nogometa u Srbiji upoznati s nogometnim prilikama u Hrvatskoj te poviješću Majstora s mora.

U Sloveniji su me ljudi prepoznavali, iznenadio sam se koliko i u Srbiji sve prate i znaju o Hajduku. Pratili su utakmice i kada sam ja igrao, neki prate i sada. Čim sam došao u Lazarevac pitali su me mogu li da im sredim dres Hajduka, imam li neki svoj dres... Sve moje sam podijelio, većinom u humanitarne svrhe. Ne znam imam li više od jednog u kući. Možda dva. Obećao sam da ću donijeti u Lazarevac dresove Hajduka, sredit ću to s prijateljima iz kluba. Događalo mi se da me zaustave u gradu, ali nije bilo previše takvih situacija, jer čim se završi trening - idem u stan”, priča Vukušić.

Cijeli intervju za Mozzart Sport možete pronaći OVDJE. (G)


Tagovi

Ante VukušićSrbijaSrpska nogometna ligaHajduk

Ostale Vijesti