REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Šimundža: "Nismo razmišljali o Dinamu, želim da uvijek igramo ovako"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.07.22. | 16:14

Dinamov suparnik Ludogorec bio je uvjerljiv uoči sraza u pretkolu Lige prvaka, svladao je Spartak iz Varne 5:0

ligaDinamo je dvoboj s bugarskim Ludogorecom u Ligi prvaka najavio pobjedom 4:1 protiv Istre, a bugarski je prvak u svojem prvenstvu bio još uvjerljiviji. Ludogorec je na svom travnjaku pobijedio 5:0 Spartak iz Varne, s time da je već u 12. minuti bilo 3:0. Briljirao je Igor Thiago, zabio je dva gola i upisao dvije asistencije, osim njega zabili su još Tekpetey, Rick i Cicinho.

"Zadovoljan sam utakmicom, pristupom. Nismo dosad razmišljali o Dinamu, bili smo koncentrirani na ovu utakmicu, bili smo ozbiljni. Želim da uvijek igramo ovako, iako znam da nije lako, međutim, ne smatram problemom to što igramo svaka tri ili četiri dana, to nam je privilegij", rekao je nakon utakmice Ante Šimundža, trener Ludogoreca.

Bugarski prvak igrao je u formaciji 4-2-3-1 u sastavu: Padt - Cicinho, Verdon, Terziev, Gropper - Show (od 46. Piotrowski), Jordanov - Rick (od 64. Delev), Jankov (od 72. Cauly), Tekpetey (od 64. Despodov) - Igor Thiago (od 82 Tissera).

Inače, bugarski mediji ističu da Šimundža uoči Dinama ima problema i dvojbi u veznom redu. Brazilac Santana otišao je u domovinu, a Show je protiv Shamrocka dobio crveni karton i propustit će prvu utakmicu s Modrima (utorak, 19.45, SEV). Jedini defenzivniji vezni sad je Claude Goncalves, koji je ozlijeđen i pitanje je hoće li biti spreman za utakmicu u utorak. Ludogorec je doveo Piotrowskog, on je odigrao drugo poluvrijeme protiv Spartaka, no, također još nije u pravoj formi, tek se privikava na novu sredinu. Tako će Šimundža možda morati pomaknuti Jankova ili Caulya prema sredini terena i natjerati ih na veću odgovornost u defenzivi. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoLudogorecLiga prvaka

Ostale Vijesti