REUTERS/Dylan Martinez DJM
REUTERS/Dylan Martinez DJM

Sicilijanski krah: Bivši prvoligaš od danas više ne postoji

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.04.22. | 12:28

Nekoć su bili dio sicilijanske trojke u Serie A, danas su izbrisani iz registra klubova.

 Crni dan za sve ljubitelje nogometa u Italiji, Odlukom suda, nekoć respektabilni prvoligaš i ponos Sicilije, više ne postoji. Catania je s današnjim danom izbrisana iz registra klubova. Vijesti prenosi talijanski Corriere dello Sport. To znači da je s današnjim danom prekinuta sva sportska aktivnost u klubu. Svi igrači postaju slobodni agenti, sezonu u Serie C neće završiti, a navijači, njih čak 230 tisuća koliko ih je registrirano, morat će osnovati nešto novo.

Razlog gašenja su financijska dugovanja i činjenica da se do današnjeg dana, za kada je bio raspisan krajnji rok prijave, nitko nije javio i zainteresirao za kupnju nekoć respektabilnog prvoligaša. Ovo nije prvi takav slučaj. Slično je prošao i Palermo. Oni su se pak registrirali s novim imenom i krenuli iz najnižeg ranga u bolje sutra. Propao je i Chievo, i to zbog financijskih poteškoća.

Sve se čini da će na Siciliji niknuti novi klub. On će imati novo ime, ali i novi grb, no duhom će biti nasljednik Catanije koja je nakon 22 gosine posta, ušla u društvo najboljih 2006.godine. U Serie A su se zadržali sve do 2014., a onda je krenuo postepeni pad prema onome što se dogodilo dana. Velika šteta za klub koji je ostavio traga.

Za kraj spomenimo kako se u svlačionici Catanije našao i bivši Dinamovac Leon Šipoš. On je stigao u Cataniju kao posuđeni igrač Spartaksa, u 26 nastupa ove sezone postigao je sedam pogodaka. Sada je bez kluba, ali postignuti golovi i renome koji je stekao igrajući za Dinamo u omladinskoj Ligi prvaka, gdje je preko dvije sezone upisao petnaest nastupa i postigao šest pogodaka, trebali bi bi biti dovoljni da 22-godišnjak iz Varaždina brzo nađe novi angažman.



Tagovi

CataniaSerie Cbankrot

Ostale Vijesti